Vineri, 24 mai, persoanele din categorii sociale vulnerabile, fără posibilități financiare, de pe teritoriul Județului Buzău sunt așteptate la întâlnirea cu medicii, în cadrul Caravanei „Medici pentru Oameni”

Caravana este organizată în perioada 24-26 mai.

Pacienții vor fi diagosticați și îngrijiți de o echipă medicală specializată în tratarea afecțiunilor venoase, arteriale și limfatice.

Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Fundația Sofia-Ana, desfășoară o amplă campanie de prevenție și tratament pentru persoanele care se confruntă cu boală venoasă cronică/varice, limfedem, limforee, ulcere varicoase și alte complicații ale sistemului circulator.

Scopul campaniei este de a aduce medici de renume aproape de oamenii din categorii defavorizate, care nu au nici resursele și nici îndrumarea necesare pentru a se adresa specialiștilor și a primi astfel acces la servicii medicale și sprijin pentru a beneficia de diagnostic, tratament și îngrijire.

Alături de obiectivul medical deosebit de important, Caravana Medici pentru Oameni își propune și dezvoltarea laturii socio-educative pentru instruirea personalului medical din localitățile vizate, pentru a putea oferi constant îngrijire de specialitate în domeniul afecțiunilor venoase, arteriale și limfatice.

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 19.00, la Hotelul Avenue din Buzău va avea loc o conferință despre importanța comunicării interdisciplinare în cazurile pacienților cu afecțiuni vasculare. 

 

24 mai:
Bălăceanu | Consultații la Dispensarul din Bălăceanu

25 mai:
Năeni, Săhăteni, Breaza | Consultații la Dispensarul din Năeni

26 mai:
Pârscov, Cozieni, Bozioru | Consultații la Cozieni, la Cabinet Medical Individual, Dr. Constantinescu Cristina

 

Boala venoasă cronică (BVC) este o afecțiune medicală comună, caracterizată prin disfuncția venoasă cronică, situație care poate provoca simptome precum durere, umflături, senzație de greutate sau oboseală în picioare. Impactul social al bolii venoase cronice este semnificativ și se extinde dincolo de simptomele fizice ale individului afectat, influențând calitatea vieții, relațiile interpersonale și capacitatea de muncă. În plus, costurile financiare asociate cu tratamentul și gestionarea BVC pot fi substanțiale, afectând în mod negativ resursele financiare ale individului și ale familiilor lor. Tratamentele pentru BVC, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau terapia compresivă, pot fi costisitoare, iar aceste cheltuieli pot deveni o povară financiară suplimentară, mai ales în cazul persoanelor cu venituri reduse sau lipsă de asigurare medicală adecvată.

În cadrul Caravanei MEDICI pentru OAMENI vor fi efectuate consultații cu ecografii Doppler și pansamente compresive, iar personalul medical prezent în Județul Buzău va oferi și consiliere pacienților. Mai mult, medicii din teritoriu vor putea participa la sesiuni de instruire în îngrijirea pacienților cu afecțiuni ale sistemului circulator, aceștia fiind încurajați să păstreze contactul direct și nemijlocit cu specialiștii Clinicii Vascularte, pentru ca astfel pacienții diagnosticați să poată beneficia de tratament adecvat pe toată durata necesară.

 

Dr. Toni Feodor, fondatorul Clincii Vascularte, va coordona personalul medical și va oferi gratuit consultații în cadrul acestei campanii. Dr. Toni Feodor este Medic Primar Chirurgie Generală și Medic Specialist Chirurgie Vasculară, are competență în Ecografie Generală, supraspecializare în Flebologie și Acreditare Europeană în Patologia Venoasă, fiind unul dintre cei mai apreciați medici din România.