Studiul CardioRehab, lansat la nivel național în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Cardiovasculare ProCardio și Centrul de Inovație si e-Health, își propune să evalueze nivelul accesului populației din România la programele de recuperare cardiacă și rolul telemedicinei în dezvoltarea acestora.

”După cum bine știți deja, boala cardiovasculară este principala cauză de deces în regiunea europeană, reprezentând 47% din totalul deceselor la femei și 39% la bărbați. În România această statistică ar putea fi schimbată cu ajutorul programelor de recuperare cardiacă care au rolul de a ajuta pacienții să își reia un ritm de viață cât mai aproape de normal, dupa ce au suferit un eveniment cardiovascular”, scrie dr. Ștefan Busnatu, medic cardiolog, prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, pe o rețea de socializare.

Cercetarea se bazează pe colectarea unor răspunsuri în format digital și fizic la un chestionar cu 24 de întrebări de evaluare a percepția pacienților cu privire la utilizarea serviciilor de telemedicină până în prezent și totodată cu precizarea gradului de cunoaștere pe care aceștia îl au cu privire la serviciile de recuperare cardiacă și perspectiva ca acestea să fie optimizate prin instrumente digitale.

„Participarea dumneavoastră la acest studiu este extrem de importantă deoarece ne va oferi fundamentul necesar de susținere a necesității dezvoltării recuperării cardiace în fața autorităților competente”, declară dr. Ștefan Busnatu.

Chestionarul poate fi completat accesând linkul următorhttps://www.recuperare-cardiaca.ro