Asistentul Virtual:
prima platformă europeană AI dedicată cetățenilor

9 aprilie 2024, ora 11.00

DEZBATERE ONLINE via   şi  (caspa.ro).
Evenimentul va fi înregistrat.

Asistentul Virtual:
prima platformă europeană AI dedicată cetățenilor

9 aprilie 2024, ora 11.00

DEZBATERE ONLINE via   şi  (caspa.ro).
Evenimentul va fi înregistrat.

Ediție organizată cu susținerea

SPEAKERI

Cezar IRIMIA

Președinte, Alianța Pacienților Cronici din România

Alin BUJAN

Coordonator Proiecte, Alianța Pacienților Cronici din România

MODERATOR

Dorin CHIOŢEA

JURNALIST

CONTEXT

Alianța Pacienților Cronici din România a lansat la finalul anului trecut
Asistentul Virtual: Agregatorul general de informații educative despre sănătate!

Proiect inovator, unic în România și în Europa, Asistentul Virtual reprezintă un agregator de informații din domeniul sănătății.

Este un instrument online care utilizează un algoritm de valori și comparatori cu ajutorul modelului de inteligență artificială pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătății.

Lipsa asistenței medicale primare în mediul rural, accesul anevoios la servicii medicale de specialitate și investigații au determinat crearea unui instrument digital, accesibil de pe orice dispozitiv, care să asigure o minimă informare și educație sanitară populației generale.

Pe lângă informațiile despre sănătate sau nelămuriri punctuale privind starea de sănătate, această platformă poate pregăti pacientul pentru întâlnirea cu orice medic de care are nevoie. Soluțiile platformei pot fi salvate, astfel încât pacientul / utilizatorul merge pregătit la întâlnirea cu specialiștii.

Vino alături de noi la dezbaterea Caspa.ro din 9 aprilie ca să vezi cum te poate ajuta Asistentul Virtual!

Asistentul Virtual își extrage informațiile din peste 390 de surse medicale certificate și are la bază un model de inteligență artificială care asigură partea de limbaj și acțiune: preia întrebarea, o traduce în limba engleză și cu ajutorul unui mecanism complex interoghează bazele de date selectate, identifică informația corectă într-un mod contextual, o traduce și adaptează apoi în limba română, iar în final o afișează utilizatorului.

Despre Caspa.ro

Caspa.ro este platforma digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți din România, un proiect dezvoltat de Oameni și Companii din iunie 2015. 

Din septembrie 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală unde reunim proiectele, programele și toate inițiativele asociațiilor de pacienți. Săptămânal cele mai importante știri sunt reunite într-un newsletter transmis gratuit abonaților. 

Program dezvoltat de