Întâlnirea Comunității Asociațiilor de Pacienți CASPA.RO

Ziua Aderenței la Tratament

A lua medicația conform recomandărilor este o provocare.
Ce este proiectul ENABLE?

EDIŢIA 17   ||   15 noiembrie 2022, ora 16.00

DEZBATERE ONLINE via   şi  (caspa.ro).
Evenimentul va fi înregistrat.

Fotografie de la qimono.

CONTEXT

Vă invităm la prima manifestare științifică în România dedicată Zilei Aderenței la Tratament.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aderența la tratament are impact direct mai ridicat asupra rezultatelor obținute de  pacient, decât tratamentul specific în sine. Aceasta poate afecta calitatea și durata vieții, rezultatele asupra sănătății pacienților și costurile generale ale asistenței medicale.

Se estimează că aderența la tratament a pacienților cu boli cronice este de aproximativ 50%, în condițiile în care pentru o eficacitate terapeutică optimă, este nevoie să atingem pragul de 80%.

În plus, aderența la tratament tinde să scadă pe măsură ce ne îndepărtăm de prescrierea inițială.

Te invităm la dezbaterea Caspa.ro pentru a discuta despre importanța aderenței la tratament și cum poți răspunde provocărilor care îți apar în calea continuării constante a tratamentului.

INVITAŢI

Conf. Univ. Dr. Paraschiva POSTOLACHE

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi

Şef Sectie Clinică Recuperare Medicală Respiratorie şi Coordonator al Centrului de Consiliere pentru Renunţare la Fumat – Spitalul Clinic de Recuperare, Iaşi;

Expert național și european al Ministerului Sănătății pentru dizabilități și recuperare

Medic primar în specialităţile: Medicină internă; Pneumologie; Farmacologie clinică; Medic specialist în specialitatea: Medicină Fizică şi de Reabilitare; Consilier pentru renunţare la fumat

Prof. Univ. Dr. Habil. Cristina Mihaela GHICIUC

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași

Medic primar Farmacologie clinică, specialist Medicină de familie
Afiliere: European Network to Advance Best practices & technoLogy on medication adherencE (ENABLE), co-lider în WG4 (Comunicare și diseminare) acțiune COST.

MODERATOR

Despre Caspa.ro

Caspa.ro este platforma digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți din România, un proiect dezvoltat de Oameni și Companii din iunie 2015. 

Din septembrie 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală unde reunim proiectele, programele și toate inițiativele asociațiilor de pacienți. Săptămânal cele mai importante știri sunt reunite într-un newsletter transmis gratuit abonaților. 

Program dezvoltat de