Centrele ARES au lansat campania “Nicio Zi Fără Joacă”, în cadrul căreia, copiii cu vârste între 3 și 14 ani pot beneficia – GRATUIT – de consultație cardiologică și EKG. De asemenea, ecografiile cardiace (în cazul în care vor fi necesare) beneficiază de un discount de 50%.

O consultație cardiologică pentru copii durează aproximativ 10-15 minute și include discuția cu medicul cardiolog pediatru și EKG-ul. EKG-ul sau electrocardiograma este o metodă sigură, neinvazivă și rapidă de evaluare a activității electrice a inimii, cu scopul de a depista eventualele anomalii.

Afecțiunile cardiace sunt cel mai frecvent întâlnite la adulți, însă ele afectează și copiii. Un simplu consult cardiologic este foarte important, întrucât poate ajuta la depistarea din timp a unei posibile malformații cardiace.

Consultațiile cardiologice și EKG-urile din cadrul campaniei sunt efectuate de către o echipă medicală condusă de Dr. Alina Oprescu și Dr. Silvia Deaconu (medici primari cardiologie pediatrică).

Campania “Nicio Zi Fără Joacă” durează până la final de iulie.

Cât timp așteaptă să intre în cabinet, copiii vor avea parte de mici surprize – întâlnirea cu o serie de personaje animate: Căpitanul Inimioară, EKG, Tensiometru, Echo, Umbreluță și Doctorița Mia.

Mai multe informații despre ediția din 2023 a campaniei “Nicio Zi Fără Joacă” puteți găsi aici: https://medicina-interventionala.ro/…/campania-nicio…/.

Sursa: Centrele ARES