Ieşenii vor putea participa duminică, 2 octombrie, începând cu ora 10.00, la Promenada Inimilor ediția a 9-a. Evenimentul este organizat de cele 5 cluburi Rotary din Iaşi, alături de Societatea Română de Cardiologie şi Fundaţia Română a Inimii. Participanții vor avea ocazia duminică să îşi poată lua tensiunea, dar şi să primească tricouri, apă sau fructe.

Promenada Inimilor 2022, proiect fanion al mișcării Rotary International în România, este organizată cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii. Cluburile Rotary Iaşi, Rotary Iaşi 2000, Rotary Iaşi Curtea Domnească, Rotary Copou şi Rotary Iaşi Junimea organizează anual acest eveniment din dorinţa de a motiva ieşenii să păstreze un stil de viaţă sănătos şi să promoveze mişcarea în aer liber.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?“, afirmă prof. univ. dr. Dan Gaiţă, profesor de cardiologie şi membru Rotary.

„Mișcarea Rotariană din România s-a implicat activ în educația pentru sănătate în ultimii ani. În mod special, cluburile Rotary din Iași derulează proiecte de educație medicală în diverse domenii, adresate deopotrivă copiilor și adulților. Promenada Inimilor este un astfel de program , apreciat și susținut de comunitatea ieșeană”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mitu, profesor de cardiologie și coordonatorul programului din județul Iași.

“Promeanda Inimilor este o oportunitate în fiecare an să ne implicăm, ca specialiști, în educația medicală a ieșenilor. Este foarte important să împărtășim cu cei din jur cât mai multe informații care să ne ajute să ducem o viață sănătoasă. Și este la fel de important să arătăm practic ce înseamnă o atitudine de om sănătos: de aceea Promenada Inimilor este un program cu adevărat de impact”, adaugă Cardiolog, Prof. Univ Dr. Cătălina Arsenescu, Președinte Rotary Club Iași. 

Traseul a fost stabilit pe o distanţă de 5 kilometri: din Parcul Expoziţiei, de la Statuia lui Mihai Viteazul, până la Palatului Culturii. Parcurgerea traseului va începe în jurul orei 10.00-10.30, iar la sosirea la Palatul Culturii vor avea loc demonstrații sportive şi vor fi oferite premii pentru participanţi.