Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) a lansat a treia ediție a competiţiei de materiale jurnalistice „Priveşte-mă prin ochii mei!“.

Scopul competiţiei este de a aduce în atenţia opiniei publice aspecte legate de existenţa tuberculozei, pericolul pe care îl reprezintă, modul cum trăiesc pacienţii, dar şi de a determina autorităţile să ia măsuri pentru combaterea bolii care, netratate, poate duce la pierderea capacităţii de muncă, invaliditate şi deces.

Concursul dotat cu premii în bani se adresează tuturor jurnaliştilor, bloggerilor, studenţilor la Jurnalism sau Ştiinţe ale Comunicării, dar şi studenţilor facultăţilor de imagine şi regie de film şi TV, care doresc să realizeze un material audio-video sau scris pentru campania de luptă împotriva tuberculozei. Materialele audio, video şi cele scrise (testimonial, reportaj, documentar sau orice altă formă care se încadrează în jurnalismul audio-vizual) vor fi analizate pe baza relevanţei pentru temă, a impactului mesajului, a corectitudinii informaţiilor şi a impactului estimat asupra publicului.

Câştigătorii vor fi selecţionaţi de o comisie de jurizare formată din reprezentanţi ai ASPTMR şi TB Europe Coalition (Coaliţia Europeană de Luptă împotriva Tuberculozei), al cărei preşedinte este domnul Jonathan Stillo, antropolog medical cu o lungă istorie în combaterea TB atât în România, cât şi pe plan internaţional. Preşedintele TB Europe Coalition, care studiază tuberculoza în România din 2006, va anunţa câştigătorii concursului în cadrul conferinţei de presă organizată în luna septembrie, la o dată care va fi comunicată ulterior, la care va participa printr-o transmisie în direct din SUA. Cele 12 premii, fiecare în valoare de 1000 de lei impozabili, vor fi înmânate câştigătorilor în cadrul conferinţei de presă.

Pentru detalii suplimentare privind desfăşurarea concursului vă puteţi adresa lui Ştefan Răduţ (tel. 0720.15.61.58 sau e-mail office@asptmr.ro)