Conf. Dr. Bogdan Timar a câștigat în luna martie a acestui an concursul pentru postul de Decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

Într-o declarație acordată portalului MedicalManager.ro, Bogdan Timar a menționat că preluarea mandatului de Decan al Facultății de Medicină din Timișoara vine într-un moment de grea încercare pentru întreg mapamondul, moment care va fi cu atât mai bine și atât mai repede depășit cu cât gradul de responsabilitate al nostru, al tuturor, va fi mai crescut.

Potrivit acestuia, în următoarele zile, prioritatea după preluarea mandatului de Decan este siguranța studenților, a cadrelor didactice, a întregii comunități academice din Timișoara. “Situația epidemiologică actuală a făcut ca prioritățile pe care mi le-am propus în vremurile în care mi-am asumat candidatura să se re-ordoneze, imediata intervenție ce va fi implementată fiind una care nu se întrevedea în urmă cu câteva luni a fi necesară: organizarea rapidă și într-o manieră cât mai eficientă și comprehensivă a procesului educațional la distanță, prin mijloace on-line, la toate programele de studiu ale Facultății de Medicină. Desigur, în tot acest răstimp, echipa managerială a facultății va pregăti premisele necesare ce vor reprezenta de altfel fundația principalelor direcții de acțiune pe care mi le-am propus: dezvoltarea educațională, acreditarea internațională, optimizarea proceselor instituționale, creșterea vizibilității academice și implicarea activă a Facultății de Medicină în viața comunității”, spune  Conf. Dr. Bogdan Timar.

Noul Decan remarcă faptul că, în situația actuală, este subliniat rolul de o importanță majoră în comunitate pe care îl are Facultatea de Medicină, aceasta fiind instituția care pregătește profesioniștii în domeniul sănătății. “Incontestabil, evenimentele curente ne arată cât de important este pentru întreaga comunitate să beneficieze de o resursa umană medicală de înaltă calificare așa cum este cea care activează în țara noastră. Îmi exprim încrederea că împreună, acționând cu responsabilitate, vom depăși cu bine aceste îngrijorătoare momente și, împreună, vom continua să dezvoltăm Facultatea de Medicină din cadrul UMF Timișoara pe direcțiile dinamism, performanță și vizibilitate”, a concluzionat Conf. Dr. Bogdan Timar.

 

*****

Conf. Dr. Bogdan Timar este membru al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, În cadrul căreia a inițiat și coordonează proiectul Diabetes Science School, care își propune pregătirea tinerilor medici diabetologi, implicați sau viitor implicați în cercetarea științifică medicală din aria de interes a diabetului zaharat, nutriției și a bolilor metabolice din România.

Conf. Dr. Bogdan Timar este editor executiv al The Romanian Journal of Diabetes, Nutrition and Metabolic Diseases.