“În lupta cu cancerul, un segment important îl reprezintă bătălia medicilor oncologi cu toate procedurile și achizițiile publice”, potrivit Conf. Univ. Dr. Laura Mazilu, Medic primar oncologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

”Casa Județeană de Asigurări de Sănătate ne-a simplificat mult drumul parcurs de un medicament până a ajunge la pacient, dar în acest moment, procedurille din cadrul achizițiilor publice, reprezintă cel  mai mare impediment pentru accesul facil la tratament al pacienților, iar noi, ca medici curanți, am vrea să ne facem, în primul rând datoria și nu să ne axăm pe proceduri și parcursuri legislative complexe , care în fnal, nu fac decât să marească pacientului povara bolii și să îngrădească accesul la tratament”, a menționat Conf. Univ. Dr. Laura Mazilu, în cadrul dezbaterii Management Modern în Oncologie, ce a avut loc miercuri, 20 februarie 2019, la Hotel Ramada, Constanța.

Evenimentul organizat de Oameni și Companii, în parteneriat cu Bristol-Myers Squibb, Farmexpert și B. Braun, cu susținerea partenerului instituțional ANMCS – Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, a avut ca temă ”Monitorizarea și eficientizarea Programului Național de Oncologie Cost-Volum”. 

Programul de Management Modern în Oncologie este unul de comunicare profesională, dedicat specialiștilor implicați în gestionarea Programului Național de Oncologie, dezvoltat de Oameni și Companii încă din anul 2012. Programul include instrumente offline (conferințe, dezbateri profesionale și simpozioane) și digitale (rapoarte specializate și campanii de comunicare publică), cu focus pe zona de politici medicale și management medical.

În 2019, una din temele majore pe care le abordează programul este accesul pacienților la medicamente și tehnologii inovatoare în sistemul de sănătate românesc, alături de posibilitatea modernizării și eficientizării modului de funcționare a Programului Național de Oncologie. În acest an, programul se desfășoară cu susținerea partenerilor Bristol Myers Squibb, Farmexpert și B. Braun, alături de partenerul instituțional Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).