Societatea Română de Pediatrie (SRPed) organizează Conferința Națională de Pediatrie – Ediția 2020, programată să se desfășoare în perioada 8-11 aprilie la București – Magic Place Events.

Tema principală a Conferinței este „Ghiduri și Protocoale în Pediatrie”. Programul științific va cuprinde următoarele secțiuni: conferințe, mese rotunde, simpozioane, comunicări orale și poster.

Conferințele vor aborda teme de larg interes pentru practica pediatrică precum și aspecte de actualitate din aria patologiei copilului și vor fi susținute de personalități de prestigiu din domeniul pediatriei.

Pe parcursul Conferinței Naționale de Pediatrie 2020, lideri de opinie vor susține conferințe despre probleme de actualitate din domeniul pediatrie și vor fi organizate mese rotunde. Reprezentanți ai industriei farmaceutice vor prezenta actualități din domeniul medicamentului. Se vor organiza sesiuni de comunicări orale și poster.

Secțiunile conferinței

Alergologie, imunologie

Boli infecţioase și HIV

Cardiologie pediatrică

Cercetare în pediatrie

Endocrinologie și diabet

Gastroenterologie și nutriție

Genetică medicală

Hematologie și oncologie

Medicină respiratorie

Nefrologie

Neurologie și psihiatrie

Reumatologie

Urgențe pediatrice majore

Varia

Comunicări orale

Conferința este creditată de CMR cu ore de Educație Medicală Continuă – 24 credite EMC obținute la ediția din 2019.

Actuala ediție a Protocoalelor de Diagnostic și Tratament în Pediatrie, elaborată sub egida Societății Române de Pediatrie, conține toți algoritmii necesari, pentru acordarea diagnosticului corect și a asistenței medicale de calitate tuturor pacienților (de la nou-născuți la adolescenți). Protocoalele cuprinse în carte sunt adresate medicilor pediatri și medicilor de familie care îngrijesc copii, conțin informații utile, sintetice și practice, uşor de accesat, pentru tratamentul majorității bolilor caracteristice patologiei pediatrice, cu care se confruntă, în practica de zi cu zi, specialiştii. Lansarea noului volum va avea loc în cadrul Conferinţei Naţionale de Pediatrie Ediţia 2020 din 8-11 aprilie, mai multe informaţii găsiţi pe platforma evenimentului: https://cnped.ro/2020/

Coordonator Proiect: Prof. Dr. Doina Pleșca – Președinte SRPed