Centrul Medical Cristian Șerban organizează în perioada 20-21 mai 2023, conferința cu tema: Principii de Kinetoterapie și Recuperare a pacientului cu Hemofilie A”, în scopul diseminării celor mai recente comunicări și informații științifice ale ghidurilor internaționale precum World Federation of Haemophilia Guidelines: Principles of comprehensive hemophilia care și European Consensus on haemophilia care.

Conferința continuă preocuparea constantă a echipei de specialiști ai Centrului Medical Cristian Șerban, de a sprijini colegii din fizio – kinetoterapie, reabilitare fizică și medicină de recuperare,  cu cunoștințe specifice actuale.

În cadrul manifestării va fi pusă la dispoziția participanților întreaga infrastructură a centrului,  atât pentru partea teoretică, cât și pentru cea practică a programului educațional, în vederea dobândirii celor mai importante abilități privind: principiile de kinetoterapie și reabilitare pentru managementul pacienților hemofilici, abordarea comprehensivă a reabilitării locomotorii, cât și a evaluării rezultatelor reabilitării locomotorii.

La conferință vor participa 9 kinetoterapeuți din țară, pe lângă echipa completă a Centrului Cristian Șerban: prof.dr. Margit Șerban, dr. Adina Trăilă, dr. Andreea Vătăman, kinetoterapeut David Blocău, fiziokinetoterapeut Dan Bădiță și asistent balenofizioterapie Lucian Danko.

Centrul medical Cristian Șerban este o instituție de interes public unică în România prin profilul său, în care activitatea medicală și-a extins treptat aria și s-a perfecționat, în pas cu progresele medicale la nivel internațional. Centrul este încadrat cu o echipă terapeutică multidisciplinară complexă, compusă din pediatri, hematolog, kinetoterapeuți, fizioterapeut, diabetologi, nutriționist, psiholog, educatori și asistenți medicali, toți cu o vastă experiență profesională.

Rezultatele de până acum dovedesc că înființarea acestui spital și introducerea lui în sistemul public de sănătate de către Ministerul Sănătății a fost necesară și a adus reale beneficii pacienților.  De asemeni, centrul beneficiază de acreditarea World Federation of Haemophilia ca Centru Comprehensiv de Tratament pentru pacienții hemofilici.

Centrul Medical “Cristian Şerban” de Evaluare, Terapie, Educație Medicală  Specifică și Recuperare, din Buziaş, pentru copii și tineri cu hemofilie, diabet zaharat și alte boli în al căror tratament este necesară recuperarea fizică și kinetoterapia a fost înființat, construit și modernizat continuu de Fundația ,,Cristian Șerban”, pentru ajutorarea copiilor bolnavi începând din anul 1992.

Pentru detalii suplimentare despre conferință utilizați datele de mai jos: telefon 0256-322080 sau email contact@ccserban.ro.