Conferinţa „Rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea piciorului diabetic”, ediția a IV-a, va avea loc în perioada 3-4 noiembrie 2023, la Cercul Militar Cluj-Napoca.

Conferința este organizată de către Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, prin Centrul Multidisciplinar de Îngrijire a Piciorului Diabetic, în parteneriat cu Asociația Medicilor „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca și Asociația de Podiatrie, ca parte din manifestările dedicate Zilelor Spitalului Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca, 2023.

Programul ştiinţific al conferinţei doreste a fi un cumul de informații aplicabile în practica clinică a fiecărui participant, cu scop final prevenția, tratamentul complex al piciorului diabetic și scăderea ratei amputațiilor. În cadrul conferinţei vor fi susținute prezentări de caz și lucrări proprii, precum și workshopuri unde participanţii înscrişi se vor putea implica direct.

O particularitate a acestei ediții este prezența atât a specialiștilor care gestionează direct afecțiunile piciorului diabetic (chirurgi generaliști, vasculari, radiologi intervenționiști, ortopezi), cât și a specialităților responsabile de tratamentul complicațiilor macro și microvasculare (diabetologi, oftalmologi, cardiologi, nefrologi, psihologi) considerate factori de risc în apariția leziunilor. De asemenea vor participa balneo-fizioterapeuți, kinetoterapeuți, orteziști, pedorthist, implicați în reintegrarea familială și socială a pacienților.

 

Sursa: Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca