Societatea Română de Hipertensiune organizează în perioada 11- 13 octombrie cel de-al 5-lea Congres National cu tema “Hipertensiunea arteriala – concept dinamic”. Evenimentul se va desfasura la Crowne Plaza, Bucuresti. La acest eveniment sunt asteptati doctori avand urmatoarele specialitati: diabet si boli de nutritie, nefrologie, medicina de familie, cardiologie si medicina interna.

În prezent, Societatea Română de Hipertensiune este afiliată Societăţii Europene de Hipertensiune şi numără peste 400 de membri activi.

Hipertensiunea arterială (HTA) este o problemă de sănătate la nivel mondial. O pătrime din populaţia globului suferă de hipertensiune arterială şi se estimează că cel târziu în anul 2025 numărul indivizilor care vor avea această boală va ajunge la 1,5 miliarde. În consecinţă HTA este cel mai răspândit factor de risc cardiovascular. Studiile efectuate pe scară largă în ultimile decade au demonstrat posibiltatea de a reduce riscul cardiovascular, în mod specific pe cel al accidentelor vasculare cerebrale, prin controlul riguros al valorilor tensionale.

Prevalenţa HTA în populaţia din România este de 40%, iar controlul tensiunii arteriale la hipertensivii trataţi este de până la 10%. Aceste date trebuie corectate în viitorul apropiat prin politici sanitare adecvate de depistare precoce şi tratament adecvat al acestei patologii.

Mai multe amănunte despre eveniment găsiți pe http://rshcongress.ro/