Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (“ARPIM”) și Sanofi România lansează în premieră competitia de proiecte Creștem împreună!” destinata asociatiilor de pacienți mici (care au derulat în ultimii 3 ani bugete mai mici de 50.000 RON anual).

Din experiența noastră, știm că pentru asociațiile de pacienti mici și la început de drum este foarte greu să realizeze proiecte pentru pacienți, finanțările fiind puține, și multe nefiind adaptate activităților propuse.

Ca și coaliție reprezentativă a pacienților la nivel național, credem că este chiar misiunea COPAC să susțină dezvoltarea asociațiilor de pacienți și de aceea lansăm programul ”Creștem împreună!”, în parteneriat cu ARPIM și Sanofi România.

Scopul principal al programului este de a încuraja asociațiile de pacienti mici și la început de drum să se dezvolte și să implementeze proiecte în domeniile menționate mai jos, care să ducă la dezvoltarea comunităților de pacienți pe care le reprezintă.

Domeniile în care pot fi propuse proiecte sunt:

  1. Educație pentru sănătate (poate include și campanii de informare pe o patologie anume),
  2. Susținerea drepturilor pacienților
  3. Informare și suport pentru o comunitate de pacienți.

Invităm asociațiile de pacienți să se înscrie completând formularul de mai jos pentru o sesiune de training despre scrierea proiectelor și clarificarea tuturor întrebărilor, ce va avea loc online pe data de 18 noiembrie.

 

Sursa: COPAC