Cristian Airinei, presedintele Asociatiei “Da, si eu pot”, declara pentru portalul RoDiabet.ro ca membrii asociatiei, pacienti cu diabet, sunt constienti de pericolul afectiunilor cardiovasculare.

“Potrivit unei informari a Societatii Nationale de Cardiologie, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces, 60% dintre decese fiind cauzate de afectiunile cardiovasculare. Evident, membrii asociatiei noastre sunt constienti ca diabetul este agravant in orice afectiune, mai ales in cazul bolilor cardivasculare”, spune Cristian Airinei.

El mentioneaza ca principalele canale de comunicare folosite cu pacientii pentru popularizarea campaniilor de preventie sunt Facebook, blogul site-ului si un newsletter lunar.

In ceea ce priveste convingerea pacientilor sa acceseze doar surse specializate, verificate, atunci cand cauta informatii privind tratamentul diabetului, presedintele Asociatiei “Da, si eu pot” spune ca este un subiect delicat, care tine de educatie. “Noi incercam sa indepartam comentariile si postarile care fac trimitere catre surse dubioase, in toate discutiile implicam medici si personal specializat si vrem sa implementam obiceiul de a verifica sursele. Ideal este ca orice discutie pe teme medicale sa aiba loc cu medici, cu personal de specialitate, cu persoane de incredere. Mereu incurajam o a doua sursa”, conchide Cristian Airinei.

MATERIAL REALIZAT ÎN CADRUL CAMPANIEI DE EDUCAȚIE ȘI PREVENȚIE ”POȚI FACE MAI MULT”, DEZVOLTATĂ DE PORTALUL RODIABET.RO CU SUSȚINEREA PARTENERULUI NOVO NORDISK  ȘI DEDICATĂ EDUCAȚIEI PUBLICULUI LARG ȘI PERSOANELOR AFECTATE DE DIABETUL DE TIP 2, CU PRIVIRE LA COMPLICAȚIILE CARDIOVASCULARE. PUTEȚI CITI MAI MULTE DESPRE EFECTELE ACESTOR COMPLICAȚII, SAU DESPRE MODURILE ÎN CARE LE PUTEȚI PREVENI ÎN MOD EFICIENT, PE PAGINA DEDICATĂ PROGRAMULUI  WWW.RODIABET.RO/POTI-FACE-MAI-MULT/.