De la pacient, la susținător. Așa poate fi descris traseul Cristinei Fedorovici, psiholog și psihoterapeut, administrator al grupului Chirurgie Bariatrica – Grup de Suport. Aceasta a vorbit, în cadrul webinar-ului intitulat ”Chirurgia bariatrică – un arsenal imbatabil și, potențial, o soluție definitivă împotriva obezității”, desfășurat joi, 15 iunie, ora 15.00, pe ZOOM, despre călătoria sa bariatrică, începută în urmă cu mai bine de 15 ani, în momentul în care a devenit pacient, și despre faptul că suportul psihologic specializat este esențial pentru un astfel de pacient.

La început de drum, s-a format o comunitate

”Bariatria, la acel moment, era la început de drum în România, iar noi, acea mână de pacienți care existam atunci, am simțit nevoia să ținem aproape unii de ceilalți și să devenim o comunitate care a tot crescut și, pe măsură ce a crescut, s-a simțit nevoia și de alți specialiști care să ofere și suport specializat academic, nu doar suportul pe care ni-l ofeream noi între noi, pacienții. Astfel, în 2010, am decis să fac o schimbare la 180° în cariera mea și am început să mă formez în psihoterapie, devenind psihoterapeut specializat în tratamentul obezității și, cu precădere, în suportul pacientului bariatric”, a relatat Cristina Fedorovici.

Tăvălugul emoțional ce însoțește operația

”Din punctul meu de vedere, suportul psihologic specializat este esențial pentru un pacient care urmează să devină bariatric, dar și ulterior, pe tot parcursul procesului de slăbire, prin tot tăvălugul emoțional prin care trece un pacient bariatric, în primele luni postoperator. Există suport individual, dar există și grupuri de suport cu alți pacienți bariatrici care, după mine, mi se pare că ajută enorm de mult un proaspăt pacient bariatric”, a mai spus psihologul.

Webinarul Chirurgia bariatrică – un arsenal imbatabil și, potențial, o soluție definitivă împotriva obezității a fost organizat în cadrul platformei EventsOnline.ro, cu suportul Nord-Grupul Medical Provita.

EventsOnline.ro este un produs Oameni și Companii.