Pacientul 2.0 găzduiește luni, 25 septembrie, de la ora 18.00, o emisiune interactivă despre Cum pot avea astmaticii grijă de plămânii lor? O discuție educativă alături de medicii pneumologi Dr. Ramona Nedelcu, Dr. Mihaela Mirea Popescu și Rozalina Lăpădatu, președinte APAA cu ocazia ZIlei Mondiale a Plămânilor (25 septembrie).

Campania din care face parte această emisiune se numește “e-astm sever” și își propune să vină în ajutorul pacienților cu informații validate despre manifestarea astmului sever, cât și cu ghiduri și informații despre opțiunile de tratament pentru formele care sunt dificil de controlat cu terapiile clasice. Websiteul campaniei este www.eastmsever.ro.

Pacienții cu astm sau cei care îi îngrijesc vor primi răspunsuri atât la întrebările lor, cât și la cele mai fecvente:

• Care sunt factorii care îi afectează pe pacienții cu astm?
• Care sunt simptomele specifice astmului care ar trebui să îl facă pe pacient să meargă la medic?
• Aproximativ 10% dintre pacienții cu astm suferă de o formă severă a bolii, în ce situații ne putem gândi că este vorba despre un tip de astm mai sever?
• Cum poate fi astmul ținut sub control?
• Pentru că medicina a evoluat mult în ultimul timp, mai există anumite limitări pentru pacienții cu astm sever, când ne gândim la activitățile zilnice sau sport?

Prin intermediul campaniei, pacienții au la dispoziție o platformă de informare și un instrument de lucru ce oferă posibilitatea de a realiza propria amprentă pulmonară, pentru a înțelege dacă astmul lor este sub control. Rezultatul trebuie discutat cu medicul curant.

 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului aici.