Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și Asociația de Patologie Digestivă va invită să vă înscrieți la cea de-a doua ediție a cursului de patologie clinică “Corelații anatomopatologice și clinice în gastroenterologie”,  care va avea loc în perioada 10-11 aprilie 2020, la Hotel Novotel Bucharest City Center, București.

Manifestarea are statut de Conferință de Educație Medicală Continuă și este creditată cu puncte EMC.

Specialitățile creditate sunt: gastroenterologie, anatomie patologică, medicină de familie, medicină internă, oncologie, chirurgie, diabet, nutriție și boli metabolice.

Patologia digestivă necesită o abordare medicală complexă, o viziune integrată care să asigure un diagnostic corect, precoce, tratament adecvat și un act chirurgical de maximă responsabilitate pe termen lung. Prin această conferință ne propunem să abordăm dintr-o perspectivă multidisciplinară, câteva teme de mare actualitate din patologia digestivă. De asemenea, ne dorim să creștem nivelul profesional și științific al activității din acest domeniu pentru îmbunătățirea permanentă a calității serviciilor medicale și cresterea gradului de informare corectă a personalului medical în diagnosticul și tratamentul acestei patologii.

Principale teme abordate, prezentate de specialiști de prim rang din domeniu, sunt:

  • Infecția cu Helicobacter pylori și implicațiile acesteia
  • Steatoza hepatică în abordare multidisciplinară
  • Boala de reflux gastro-esofagiană și sindromul Barrett
  • Boli hepatice autoimune și manifestări extra digestive
  • De la funcțional la organic în patologia digestivă

Mai multe detalii găsiți pe: