Dăruiește Aripi – organizație non-profit de utilitate publică – merge acasă la 52 de copii cu cancer din București și 7 județe învecinate, pentru tratamente care se pot face și la domiciliu, în condiții de maximă siguranță. Acest program este rezultatul unui parteneriat cu Institutul Oncologic din București (IOB). În cele șase luni de la lansarea sa, din septembrie 2022 și până în prezent, au fost făcute aproape 170 de vizite, iar personalul medical a parcurs peste 8.000 de kilometri.

Cel mai mic pacient inclus în program are doar 4 luni.

Serviciile oferite acasă la copiii cu cancer includ: evaluarea și monitorizarea între curele de chimioterapie, recoltare de analize, administrarea unor terapii de suport, consiliere psihologică, evaluarea calității vieții, instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea copilului  și, în anumite situații, îngrijire paliativă.

Echipa medicală din proiectul lansat de Asociația Dăruiește Aripi este formată din 5 medici și 6 asistente, personal al Institutului Oncologic București, precum și un expert în sănătate publică, un psiholog, un coordonator de dispecerat și o șoferiță.

Fondatoarea și președintele Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău: “Mergem acolo unde doare mai tare. Programul de tratamente la domiciliu, care se desfășoară în prezent în Muntenia și Dobrogea, are potențial de extindere la nivel național.

În România există doar 13 centre de oncologie pediatrică, grupate în 8 județe , î multe orașe mici și î . Ne dorim ca toți copiii din țară să beneficieze de acest program.“

Dăruiește Aripi își propune ca în viitorul apropiat să dezvolte, în București, parteneriate cu Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Copii Marie Curie. În cei , Dăruiește Aripi a dezvoltat și implementat – servicii medicale inovatoare, dar și reconstrucții și modernizări de secții în spitalele publice.

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit de utilitate publică, fondată în anul 2013. Dăruiește Aripi desfășoară programe inovatoare în oncologia pediatrică. Unul dintre proiectele emblemă, Registrul Național al Cancerelor la Copii, a fost premiat de Parlamentul European cu distincția “Cetățeanul European 2020“.