În cadrul întâlnirii comunității CardiologieModerna.ro, din 29 septembrie 2022, invitații webinarului, Dr. Ștefan Busnatu, Dr. Maria Pană și Florin Cujbă, trainer personal, au discutat despre rolul pe care activitatea fizică îl are pentru sănătatea inimii.  

“Activitatea fizică recomandată pentru sănătatea inimii este cea de tip aerobiotic deoarece dezvoltă reacții chimice cu consum de oxigen. Vorbim aici despre activități precum dansul, alergatul, înotul. Avem și activități de tip anaerobic care la nivel muscular antrenează reacții mai complexe și care nu se desfășoară cu consum de oxigen, cele mai frecvente activității de acest gen sunt ridicarea greutăților și antrenamente pe intervale. Sportul trebuie practicat cu regularitate pentru a combate principalii factori de risc cardiovasculari”, a explicat Dr. Maria Pană,  Medic Rezident Cardiologie la Clinica de Cardiologie a Spitalului ”Bagdasar-Arseni”, în cadrul ediției cu numărul 8 a întâlnirii comunității CardiologieModerna.ro.

Înregistrarea integrală evenimentului în video-ul de mai jos:

Webinarul din 29 septembrie a fost întâlnirea comunității CardiologieModerna.ro dedicată Zilei Mondiale a Inimii, marcată în fiecare an în această zi, începând din anul 2000, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii.

Comunitatea OSC – Cardiologie Modernă este dezvoltată de Oameni și Companii.

Ne găsiți pe facebook si youtube accesând urmatoarele link-uri: Facebook.com/CardiologieModerna.ro  și Youtube.com. 

Pentru a fi la curent cu toate noutățile și evenimentele noastre ABONAȚI-VĂ LA NEWSLETTER!