Am deschis înscrierile la dezbaterea Caspa.ro dedicată decontării ședințelor de terapie pentru copiii, tinerii și adulții cu TSA. Evenimentul are loc luni, 13 noiembrie 2023, începând cu ora 14.00, online și este organizat în parteneriat cu Asociația Help Autism, echipa care a contribuit în mod substanțial la modificarea legislației și conturarea Subprogramului național de servicii conexe acordate persoanelor cu autism. Înscrierile sunt deschise pe pagina întâlnirii: https://www.caspa.ro/decontarea-sedintelor-de-terapie-pentru-persoanele-cu-autism/.

Împreună cu Daniela Bololoi, Președinte RO – TSA și Help Autism, vom discuta despre:

  • Procedura de autorizare și condițiile minime de dotare pe care trebuie să le îndeplinească cabinetele
  • Care sunt serviciile decontate
  • Cine sunt specialiștii care pot realiza serviciile decontate
  • Cum se pot implica părinții în procesul de decontare.

Normele de aplicare ale subprogramului au stabilit că adulții și copiii cu TSA au acces la maxim 2 ședințe (ore) de terapie decontate pe zi în limita a 40/42/44 ședințe/lună (în funcție de nr de zile calendaristice). Drumul de la aprobarea acestor norme și până la decontarea propriu-zisă este însă sinuos și include etape importante precum autorizarea organizațiilor non profit (ONG-uri) și cabinetelor de psihologie ca furnizori de servicii conexe actului medical.

Vă așteptăm alături de noi pentru a încerca să lămurim cât mai multe dintre necunoscutele acestui drum, de la realizarea terapiei la decontarea sa de către CNAS.