Mai este o singură zi până la Ora Pacientului Rodiabet din 21 martie, momentul în care vom descoperi cum facem corect numărătoarea carbohidraților și cum putem utiliza toate opțiunile pompei de insulină în ajutorul nostru.

Invitatul special al acestei ediții este dr. Mihai Comșa, Medic Specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în Rețeaua de clinici private SANAMED, iar pentru înscriere trebuie doar să completați formularul de AICI: Pompa de insulină şi carbohidraţii – Rodiabet. 

La Ora Pacientului Rodiabet vom învăța de ce este esențial să înțelegem care sunt tipurile de carbohidrați, care e impactul consumului de carbohidrați asupra glicemiei și cum să calculăm corect aceste valori. Vom vedea că estimarea precisă a cantității de carbohidrați din alimente este esențială pentru a ajusta dozele de insulină în mod corect și contribuie la menținerea glicemiei în limitele recomandate și la evitarea fluctuațiilor bruste, care pot afecta sănătatea și starea de bine a persoanei cu diabet .

Vom explora și diferitele tipuri de carbohidrați și modul în care aceștia afectează nivelurile de zahăr din sânge. Înțelegerea diferențelor între aceste tipuri de carbohidrați ne poate ajuta să facem alegeri alimentare mai sănătoase și să gestionăm mai eficient glicemia în viața de zi cu zi.

Indiferent dacă sunteți un utilizator experimentat de pompă de insulină sau abia începeți să vă familiarizați cu această tehnologie, această întâlnire este perfectă pentru a vă îmbunătăți cunoștințele și abilitățile în gestionarea diabetului zaharat de tip 1.

Accesează pagina webinarului și înscrie-te gratuit prin completarea formularului : Pompa de insulină şi carbohidraţii – Rodiabet.

Webinarul din 21 martie este parte a programului ”Poți controla diabetul: Folosește tehnologia” dezvoltat din toamna anului 2023 de Medtronic și RoDiabet – o platformă Oameni și Companii cu susținerea Asociației Type 1 Dreamers, a Asociației Diabeticilor din Reșița – Caraș Severin și a Asociației pentru Consiliere și Educație în Sănătate – ACES.