Peste 90% dintre români consumă în mod constant suplimente alimentare, însă acestea nu pot substitui o dietă sănătoasă, a declarat consilierul prezidențial Diana Păun, care a atenționat asupra faptului că aproape două treimi dintre consumatori declară că au nevoie de ‘ghidaj’ pentru a lua decizii informate cu privire la consumul acestor suplimente.

‘Studiile recente indică o utilizare extinsă a acestor produse, peste 90% dintre români declarând că le consumă în mod constant. Este clar că suplimentele au devenit parte din stilul modern de viață. Cu toate acestea trebuie să subliniem că suplimentele alimentare nu pot substitui o dietă sănătoasă. Asta, de altfel, ne spun și reclamele. (…) De aceea cred că este esențial să ghidăm această tendință în direcția corectă și acest lucru se poate face doar prin reglementări corecte, prin educație continuă și sprijin pentru alegeri informate. În calitate de profesioniști în domeniul sănătății avem responsabilitatea în primul rând de a educa și de a informa publicul larg’, a afirmat Păun la cea de-a X-a ediție a Conferinței ‘Pria Medicine, Supplements, Medical Devices and Cosmetics Publicity and Regulations’.

În opinia sa, este îngrijorător faptul că aproape două treimi dintre consumatori spun că au nevoie de ‘ghidaj’ pentru a lua decizii informate cu privire la consumul suplimentelor.

‘Este îngrijorător că aproape două treimi dintre consumatori spun că au nevoie de ghidaj pentru a lua decizii informate cu privire la consumul suplimentelor, lucru care subliniază rolul vital pe care medicii, farmaciștii, alți profesioniști din domenii, organizațiile de pacienți și bineînțeles mass media trebuie să îl joace în furnizarea informațiilor clare, corecte și bazate pe dovezi’, a afirmat Păun.

Potrivit consilierului prezidențial. este necesară o reglementare ‘strictă’ a publicității în mediul online în ceea ce privește suplimentele alimentare.

‘Totodată, nu putem ignora influența publicității. Este prezentă la fel în viața noastră de zi cu zi și mă refer în mod special la publicitatea din mediul online asupra alegerilor consumatorilor. De aceea cred că trebuie să găsim cea mai bună cale pentru a încuraja reglementarea strictă a acestor mesaje tocmai pentru a proteja publicul de informații înșelătoare sau incomplete’, a susținut Diana Păun. AGERPRES