Digital Race for the Cure 2020, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri în scop oncologic pentru femei, a adunat peste 40.200 de participanţi din 32 de ţări europene.

1.237 de români au luat parte la Digital Race for the Cure, iar cu susţinerea lor, tot atâtea femei vor beneficia de analize medicale gratuite.

Timp de 3 zile, Europa a devenit roz, prin participanţii Digital Race for the Cure. Peste 500.000 de euro au fost strânşi pentru a fi folosiţi de către ONG-urile partenere Think Pink Europe, în programele de prevenţie, depistare a cancerului şi suport oferit pacientelor oncologice.

Fundaţia Renaşterea a fost susţinută de 1.237 de persoane, rezidente în Bucureşti, Măgurele, Buzău, Timişoara, Bacău, Sibiu, Barcelona, Roma, Bruxelles, Praga, care au donat, s-au plimbat 3 km sau au alergat 5 km, pentru a susţine Campania de Prevenţie şi Depistare Precoce a Cancerului.

Între cele 115 de echipe care au susţinut Fundaţia Renaşterea şi strângerea de fonduri din România se numără şi cele ale celebrităţilor precum Andreea Esca, Ada Condeescu, Inna, Iuliana Tudor, Alice Peneaca, Alexandra Dinu, Dana Rogoz, Cătălina Ponor, Atena Boca sau, dar şi ale echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid care s-au înscris în cursa digitală. Înscrierea fiecărui participant a constat într-o donaţie minimă de 50 lei, care se va transforma în investigaţii medicale gratuite pentru femeile din mediul rural, dar şi în acţiuni de susţinere a pacientelor oncologice din România. Lider, atât în ceea ce priveşte numărul de persoane înscrise, cât şi a fondurilor strânse, este Echipa Fundaţia Superbet, cu 204 membri şi donatori.

Toate echipele participante pot fi găsite pe: www.raceforthecure.eu/ro/Participants

Seria evenimentelor dedicate luptei împotriva cancerului va continua cu a 20-a ediţie a Iluminării în Roz. Pe 1 octombrie – Ziua Naţională de luptă împotriva Cancerului de Sân, Spitalul Clinic Colţea va îmbrăca culoarea speranţei. Într-un an marcat de incertitudini, evenimentul organizat de Fundaţia Renaşterea dedicat informării femeilor ca prevenţia şi depistarea precoce le poate salva viaţa, pledează pentru accesul pacienţilor oncologici la tratament şi al tuturor femeilor la diagnostic.