ACES- Asociația pentru consiliere și educație în sănătate organizează două noi ediții ale cursului ”Cum să îți pui pacienții pe pompă de insulină”.

Cursul abordează o temă de actualitate în tratamentul și monitorizarea pacienților cu diabet de tip 1

  • sistemele de monitorizare glicemică continuă – senzori de glicemie
  • pompe de insulină
  • pompe de insulină augmentate cu senzor
  • Sisteme cu buclă inchisă MiniMed780G.

Cursul este susținut de medici diabetologi cu experiență în montarea dispozitivelor utilizate în diabet (senzori, pompe de insulina). Lectorii îsi desfasoara activitatea în Centre specializate, având experiență de peste 4 ani în gestionarea pacienților care utilizează tehnologii în controlul diabetului zaharat insulino-necesitant.

Ediția cu numărul XII se va adresa începătorilor, iar  ediția cu numărul XIII capătă formă pentru medicii care cunosc deja procesele, provocările, echipamentele, dificultățile și ușurințele care vin odată cu montarea unei pompe de insulină pe un pacient cu diabet zaharat tip 1.

Ediția a XII-a: 10-12 noiembrie, Iași, CURS PENTRU ÎNCEPĂTORI 

În cadrul celor 3 zile de curs, se vor discuta teme precum URMĂRIREA și GESTIONAREA dispozitivelor, cât și MONITORIZAREA și ECHILIBRAREA beneficiarilor acestora. În plus, vor avea loc workshop-uri și activități practice pentru aplicarea tuturor cunoștințelor teoretice asimilate în cadrul întâlnirii. Înscrieri aici.

Ediția a XIII-a: 16 decembrie, Brașov, CURS PENTRU AVANSAȚI – FORMAT INEDIT

Pe 16 decembrie vom dezbate, alături de medicii familiarizați deja cu montarea, urmărirea și gestionarea pacienților cu senzor/ pompă de insulină, cazuri și situații aparte care ne-au ridicat provocări. Vom interpreta împreună rapoarte și vom discuta deschis soluțiile găsite sau posibile.

Neașteptatul și noul din formatul cursului vin din premiile pregătite: taxe de participare la congrese internaționale, de renume. Înscrieri aici.

 

Sursa: ACES