Înscrierile sunt GRATUITE și se realizează pe platforma MedicalManager.ro

Webinarul FERBI- Forumul Experților Români în Boli Infecțioase, ediția 3 are loc miercuri, 7 octombrie 2020, începând cu ora 15:00, pe platforma Zoom și este dedicat ”Pandemiei Covid 19 și impactului  asupra rezistenței antimicrobiene” .

Specialiști infecționiști și epidemiologi reputați din marile spitale de boli infecțioase din țară vor prezenta evoluția infecției cu SARS-Cov 2, efectele pandemiei asupra activității lor și cele mai potrivite soluții pentru gestionarea crizei de sănătate publică, dar și efectele acesteia asupra infecțiilor rezistente din spitale.

Invitatul special al webinarului este binecunoscutul Prof. dr. Matteo Bassetti, Șeful Clinicii de Boli Infecțioase din Spitalul San Martino din Genova și
Președintele Societății Italiane de Terapie Antiinfecţioasă, care va vorbi despre constatările sale cele mai importante în gestionarea crizei sanitare din Italia în cadrul temei  ”Key Findings Regarding Management of COVID-19 & AMR”.

Vom continua cu intervenții din partea unor reputați specialiști români în boli infecțioase, pe agendă aflându-se speakeri precum:

  • dr. Adrian Streinu Cercel, Manager, Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balș” din București, care va susține tema: ”Situaţia COVID în România. Statistici. Estimări ale evoluţiei. Există diferenţe între pacienţii din aprilie-mai și cei de acum?”
  • Șef lucrări dr. Virgil Musta, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, care va vorbi despre: ”Aspecte cheie ale tratamentului: ce am învăţat de la începutul pandemiei. Terapii de utilizat vs Terapii de exclus. Terapii de studiat suplimentar.
  • Dr. Simin Aysel Florescu, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeș” București va prezenta Tratamentul COVID: de la simptomatic la etiologic.”
  • Dr. Mihaela Lupșe, Șef Disciplină Boli Infecţioase la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca va susține tema ”Epidemiologia infecţiei cu SARS- CoV2 în România. Studiu de caz: Spitalul de Boli Infecţioase Cluj Napoca.”

Pandemia Covid -19 a marcat în mod semnificativ viața tuturor oamenilor și a pus o presiune fantastică asupra sistemelor de sănătate din întreaga lume. Efectul a fost cu atât mai important asupra spitalelor aflate în prima linie de luptă cu virusul, spitalele de boli infecțioase. Care a fost efectul acestei crize asupra agenților patogeni pe care îi țineam cu greu sub control? Cum a afectat pandemia infecțiile nosocomiale din spitale sau rezistența antimicrobiană?

Dacă vrei să afli de la specialiști cum au gestionat această criză, ce au învățat din experiența ultimelor luni și cum am putea să ne pregătim mai bine pentru ceea ce urmează trebuie să participi la cea a 3-a ediție FERBI, de miercuri  7 octombrie 2020, începând cu ora 15:00, prin platforma Zoom.

Pentru a confirma participarea răspundeți la acest mesaj sau completați formularul de participare disponibil AICI.

Detalii suplimentare despre întâlnire și temele abordate regăsiți în invitația electronică de AICI.