Dr. Alexandru Pătrașcu, managerul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Tîrgu Neamț, descrie anul 2023 ca fiind unul plin de activități, ce a menținut unitatea sanitară într-o agitație continuă benefică. Cu procesul de acreditare în plină desfășurare și vizita comisiei de specialitate iminentă, fiecare angajat, inclusiv managerul, a trebuit să se adapteze noilor reglementări.

Anul 2023 a reprezentat, de asemenea, o perioadă plină de provocări pentru schimbarea mentalităților și îmbunătățirea comunicării cu întregul personal al spitalului. Activitatea managerială s-a concentrat în mare măsură către resursele umane și atragerea de fonduri din diverse surse de finanțare. Ambiția caracteristică tinereții și tenacitatea l-au ajutat pe dr. Pătrașcu să nu renunțe niciodată să ducă la bun sfârșit proiectele propuse, denumind anul 2023 „anul GOLD” în cadrul mandatului său de 4 ani.

Cele mai importante proiecte din 2023

În ceea ce privește proiectele implementate în acest an, managerul a evidențiat trei realizări semnificative. Primul proiect important a fost obținerea acreditării de la ANMCS, o inițiativă care a implicat întreaga echipă medicală și TESA și care a demonstrat că munca în echipă conduce la cele mai bune rezultate. Al doilea proiect a vizat îmbunătățirea specialităților chirurgicale ale spitalului, prin renovarea și recompartimentarea completă a secției de chirurgie generală și a blocului operator, oferind astfel condiții optime pentru tratarea și îngrijirea pacienților. Cel de-al treilea proiect important a constat în proiectarea și executarea unui lift în clădirea destinață secțiilor de cardiologie și pediatrie, având ca scop facilitarea transportului pacienților la nivelele superioare ale clădirii, dar și optimizarea circuitelor funcționale destinate activității medicale.

Angajații – cea mai importantă resursă

O parte considerabilă a activității pe care medicul Alexandru Pătrașcu o realizează la Tîrgu Neamț este îndreptată spre identificarea calităților fiecărui angajat și a colaborării cu cei care înțeleg și susțin viziunea sa. Eforturile sale sunt concentrate constant spre dezvoltarea resursei umane din spital, oamenii fiind cei care, prin munca lor, contribuie la un act medical sigur și eficient.

În ceea ce privește partenerii instituționali, dr. Pătrașcu declară că a reusit să atragă parteneri de bază: Primăria orașului Tîrgu Neamț, DSP Neamț și CJAS Neamț. Managerul recunoaște că abordarea problemelor legate de sistemul medical poate fi eficientă doar printr-o strânsă colaborare între toate aceste instituții.

Obiective ambițioase pentru 2024

Pentru anul 2024, managerul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Tîrgu Neamț și echipa sa își propun finalizarea proiectelor finanțate prin PNRR la nivelul unității, începerea lucrărilor finanțate prin CNI și continuarea strategiei de atragere a resurselor umane pentru diversificarea îngrijirilor medicale și îmbunătățirea calității actului medical dedicat pacientului.