Pacientul 2.0 a realizat împreuna cu Dr. Daciana Toma, vicepreședinte SNMF, o emisiune despre simptomele gripei și cum deosebim gripa de o viroză respiratorie. ͏ ͏

Dr. Daciana Toma a explicat modificările pe care organismul uman le întâlnește odată cu înaintarea în vârstă și de ce vârstnicii au imunitatea mai slăbită urmare a acestor modificări.

Deși, de cele mai multe ori, este considerată o afecțiune banală, gripa este o boală infecțioasă foarte contagioasă, cu morbiditate și mortalitate semnificative. Copiii mici, persoanele peste 65 de ani și persoanele suferind de boli cronice sunt la risc pentru forme severe de gripă, care necesită spitalizare și pot evolua către deces.

Găsiți în video informații despre simptomele gripei, diferențele dintre răceală și gripă dar și cifre despre riscurile pe care gripa le poate aduce pacienților de vârsta a doua și mai ales a treia:
• gripa crește de 100 de ori riscul de pneumonie
• la adulții de peste 40 de ani, gripa crește de 8 ori riscul de a avea primul accident vascular cerebral si de 10 ori riscul de a face primul infarct miocardic.

Dr. Daciana Toma a vorbit despre vaccinare și a detaliat beneficiile vaccinării antigripale, mai ales pentru persoanele cu boli cronice și cele de peste 60 de ani.

VEZI AICI EMISIUNEA!

Sursa: Pacientul 2.0