”Spitalul Clinic ”Dr. C. I. Parhon” Iași este un important centru de excelență în tratarea bolii cronice de rinichi, de fapt, în țară nu mai există un astfel de spital din punct de vedere al asocierii celor două secții, care funcționează într-un tandem excelent. Am fost norocoși să moștenim această structură, dar am și dezvoltat-o și dorim să o dezvoltăm în continuare”, a declarat Dr. Irina Mititiuc, Director Medical la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” Iași, într-un interviu acordat platformei Nefrologia.ro.

Dr. Irina Mititiuc a vorbit despre planurile spitalului pe termen mediu și lung:”Cred că manifestarea noastră a reușit să surprindă planurile pe care le avem, prin intermediul prezentărilor din cadrul Conferinței. Planurile cuprind toate domeniile noastre de activitate, inclusiv evoluția tehnică a spitalului, începând cu reamenajarea, reîmpărțirea și extinderea spațiilor medicale și continuând cu apariția de structuri funcționale noi. Aceste structuri sunt necesare pentru o mai bună asistență medicală acordată diferitelor categorii de pacienți. De asemenea, avem în vedere colaborarea cu alte specialități, care trebuie restructurată pentru a ne putea bucura de relaționări multiple.”

”Echipa medicală a spitalului este una foarte bună, însă aceasta se reînnoiește continuu, pentru că în permanență predă ștafeta celor mai tineri. Pot spune că avem norocul să desfășurăm învățământ medical, avem studenți și rezidenți, iar din rândul rezidenților se recrutează noii noștri colegi, care vor lucra în structurile clasice pe care le avem acum și sper că vor lucra și în structurile noi”, concluzionează Directorul Medical de la Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” din Iași.

 

În perioada 15 – 17 iunie 2022, s-a desfășurat în format hibrid prima ediție a Conferinței Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași. Lucrările conferinței s-au desfășurat în format hibrid, deschiderea oficială având loc miercuri, 15 iunie, în Aula “Alexandru Brăescu”, clădirea “Nicolae Leon“ – UMF Iași. Au participat aproximativ 291 de participanți, alocutori internaționali și naționali, experți locali, formatori de opinie în domeniul nefrologie, urologie, transplant renal, terapie intensiva, și geriatrie care au susținut 66 de lucrări științifice.