“Am auzit de Diabeta încă de anul trecut, din septembrie, când încă nu fusese lansată. Mi-am lăsat și eu e-mailul și am primit invitație, am intrat și mi se pare foarte utilă”, declară dr. Ștefan Ciucur, medic rezident diabet despre primul chatbot dedicat medicilor diabetologi.

Dr. Ștefan Ciucur a fost prezent la CEDA 2023, pentru a prezenta rezultatele proiectului implementat alături de colegii săi. “Am venit să prezentăm rezultatele studiului nostru. A fost un Congres bine realizat în care am aflat informații noi despre medicamente și despre diverse studii. În lucrarea noastră am ales să studiem prevalența steatozei hepatice non-alcoolice, deoarece știm că ea este foarte des întâlnită la pacienții cu diabet zaharat tip II. Am ales astfel un lot de 130 de pacienți ca să vedem exact care este prevalența și să vedem dacă există asocieri cu alți parametri clinici și biologici. Unul dintre rezultate, foarte surprinzător, este că steatoza non alcoolică a fost întâlnită cu precădere la femei, în procentaj mai mare decât în grupul de bărbați. De asemenea, peste jumătate din grupul nostru de studiu a avut o formă moderată sau severă de steatohepatită non alcoolică.”

Echipa Diabeta a fost prezentă la CEDA 2023 pentru a oferi suport medicilor interesați de a utiliza chatbotul diabetologilor în accesarea rapidă de informații utile despre moleculele utilizate în tratamentul diabetului. Diabeta poate fi utilizată gratuit de către medici din orice specializare, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.