Ziua de 25 septembrie a dat startul celei de a XXI-a ediții a Weekendului în Familie, eveniment organizat de către Asociația Națională a Hemofilicilor din România și care a constituit un bun prilej pentru întâmpinarea noilor membrii ai Asociației.

Participanții, fie adulți, fie copii, s-au bucurat de întâlnire cu entuziasm, ținând cont de măsurile de distanțare fizică și de măsurile igienico-sanitare, efectuând și teste rapide COVID-19 pentru siguranța tuturor participanților și a organizatorilor.

În vederea familiarizării noilor membrii și implicarea celor mai vechi s-a povestit despre istoria și activitatea Asociației, accentul fiind pus pe programele desfășurate constant de către ANHR. În discuție a fost dezbătută necesitatea aplicaților mobile de sănătate și importanța lor și, de asemenea, s-au susținut prezentări informative despre cunoștințe medicale fundamentale pentru cei cu tulburări de coagulare a sângelui (prezentare susținută de către dr. Adriana Diaconu și medicul rezident Alexandra Totoianu)

 

Ultima discuție a constat într-o prezentare maraton cu informații cuprinzând următoarele subiecte: cascada coagulării, modul în care se transmite hemofilia, coagulopatiile rare, importanța tratamentului adecvat și noile tehnologii disponibile ori în curs de dezvoltare. Ulterior, membrii Asociației au adresat întrebări pentru a clarifica nemulțumirile și au avut ocazia de a contribui cu idei pentru viitor.

Organizatorii evenimentului s-au bucurat de realizarea întâlnirii în mod fizic, dat fiind contextul actual, reușind să întâmpine noii membri ai Asociației așa cum se cuvine.

La finalul evenimentului participanții și-au exprimat dorința de a se revedea și în cadrul altor evenimente de acest fel, în deplină siguranță. Îndiferent de situație, ANHR îi asigură că acest lucru se va întâmpla curând, fie fizic, fie online.