Educație în diabet prin joacă la atelierul Diabtronic

Sâmbătă, 17 iunie 2023, echipa Medtronic Diabet Romania în colaborare cu clinica Diabnutrimed a organizat în București un eveniment dedicat copiilor cu diabet zaharat de tip 1. Prin joacă și cu multă distracție, cei mici au avut ocazia să învețe noțiuni de bază despre diabet, adaptate vârstei lor, de la dr. Mihaela Vlăiculescu, pe care majoritatea dintre ei o cunosc și o îndrăgesc încă de la debutul diabetului.

Nici părinții nu au fost uitați la atelierul ”La joacă cu Lenny”, aceștia beneficiind de sfaturi și prezentarea celor mai noi tehnologii în managementul diabetului. Momentul cel mai așteptat al evenimentului a fost apariția mascotei Lenny the Lion, care a întreținut atmosfera prin jocuri și poze cu cei mici și părinții lor.

”Această manifestare, în afară de bucuria de a fi împreună cu copiii, mi-a demonstrat înca o dată că educația medicală și învățarea prin puterea exemplului sunt esențiale în abordarea diabetului. Întâlnirea cu copiii, în afara clinicii, este ocazia perfectă de a interacționa cu ei și de a verifica anumite abilități, deprinderi  pe care le au în legătură cu diabetul, de exemplu cum își calculează carbohidrații la o masă, cum își administrează insulina, cum interacționează cu pompa, cum reacționează în cazul unei hipoglicemii”, a declarat dr. Mihaela Vlăiculescu la finalul activității.

Evenimentul este parte a activităților dezvoltate de Diabtronic, prima comunitate digitală de diabet din România.

Clinica digitală Diabtronic este dedicată pacienților cu diabet zaharat, dar și persoanelor care doresc să cunoască în ce măsură sunt predispuse către tulburări metabolice, fiind dezvoltată de echipa de specialiști ai Clinicii Diabnutrimed, în parteneriat cu Medtronic, lider mondial în domeniul tehnologiei, serviciilor și soluțiilor medicale.