În perioada 20 – 24 martie 2023, Asociația Prader Willi din România, susține o serie de evenimente online de Educație Terapeutică pentru pacienții cu Hemofilie.

Timp de 5 zile, medici din România, terapeuți, psihologi, asistenți sociali și asistenți medicali îi vor ajuta pe pacienți să poată să facă față provocărilor pe care le întâmpină. Activitățile din aceste zile vor cuprinde dezbateri și instruiri pe domeniul medical, managementul bolii, consiliere psihologică și socială, kinetoterapie, nutriție, prim ajutor.

Pacienții vor putea găsi răspunsuri cu privire la aspectele generale ale bolii, drepturile și obligațiile persoanelor cu dizabilități, kinetoterapie, nutriție. Vor avea ocazia să întâlnească și alți pacienți care se confruntă cu aceleași probleme și își vor putea împărtăși experiența astfel încât fiecare să poată învăța din experiențele împărtășite.

Grupul de educație terapeutică este realizat în cadrul proiectului ECOU – Educație în comunitate pentru organizarea și urmărirea pacienților cu boli rare. Scopul proiectului este: Creșterea prevenției și reducerea inegalităților în domeniul sănătății pentru pacienții cu boli rare.

Pentru înscriere accesați linkul urmator https://centrulnoro.ro/grupuri.php.