Vezi la ce evenimente medicale ai posibilitatea să participi săptămâna aceasta, în funcție de domeniul tău de interes! EventsMax îți prezintă selecția celor mai importante evenimente din domeniu.

Dezbaterea Caspa.ro dedicată decontării ședințelor de terapie pentru copiii, tinerii și adulții cu TSA are loc luni, 13 noiembrie 2023, începând cu ora 14.00, online și este organizat în parteneriat cu Asociația Help Autism, echipa care a contribuit în mod substanțial la modificarea legislației și conturarea Subprogramului național de servicii conexe acordate persoanelor cu autism.

Pe 14 noiembrie are loc Maraton în diabet, un eveniment organizat în contextul Zilei Mondiale a Diabetului. Proiectul va lansa un concept în premieră: toate cele 24 de ore în care se marchează Ziua Mondială a Diabetului sunt destinate informării și conștientizării cu privire la problematica diabetului.

ARCHBPTH – Asociația Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic organizează 2 webinare în săptămâna care urmează: Actualizare în tratamentul bolilor biliare maligne, pe 14 noiembrie și Tehnici pentru rezecțiile pancreatice, pe 16 noiembrie.

În 15 noiembrie, Asociația Română pentru Encefalită Autoimună continuă seria de webinarii cu un eveniment care îl are ca invitat pe Tom Pollak, PhD, MRCPsych care va ține o prelegere despre îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului în tulburările neuropsihiatrice autoimune.

Pe 15 noiembrie de la ora 18.00 discutăm despre ”Impactul tehnologiei  în farmacie: Optimizarea procesării datelor” împreună cu 3 invitați speciali: un farmacist practician – Florina Bonifate, un specialist în marketing care are avantajul viziunii dintr-o rețea internațională – Dragoș Paiu și specialistul în tehnologie, fondatoarea companiei care a dezvoltat primii chatboți medicali avizați din România – Mihaela Onofrei.

Sub egida Clubului Regal al Medicilor, ARCE organizeaza Conferința Naționala de Medicina de laborator cu abordare multidisciplinara- editia a II-a. Evenimentul se desfasoara cu prezenta fizica in perioada 16-17 noiembrie 2023 la Bucuresti.

Alianța Națională pentru Boli Rare vă invită la Conferința Europlan la Zalău, în 16-17 noiembrie.

Conferința NefroDiab va avea loc la Iaşi, în perioada 16-17 noiembrie 2023 și îşi propune să aducă în atenţia medicilor interesaţi teme extrem de interesante precum: afectarea renală în sindromul Sjogren, abordarea proactivă în patologia renală a obezității și multe altele.

O nouă ediție a Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici KronMed, ediție ce promite un program științific complex, se ve desfășura în perioada 16 – 19 noiembrie, la Brașov.

Între 16 şi 18 noiembrie va avea loc, la Timișoara, a 8-a ediţie a Conferinţei Interdisciplinare NefroCarDia. Laitmotivul din acest an va fi „De la acut la cronic în boala de rinichi”, păstrând aceeaşi preocupare de abordare individualizată a pacientului şi in acelaşi timp, de conectare într-un limbaj comun a diverselor specialități medicale.

Cea de-a 10-a ediție a Conferinței Naționale Caspa.ro, dedicată tuturor asociațiilor de pacienți din România, va avea loc în perioada 16-17 noiembrie 2023, în București la Hotel Caro. Tema acestei ediții: Siguranța pacienților în sistemul de sănătate din România.

În perioada 16 – 18 noiembrie se desfășoară la Iași lucrările celei de-a II-a ediții a Școlii de Toamnă în Neuroștiințe Moderne din România (STN 2023) „Inspirație pentru noua generație”– la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” .

Ziua Hemato-Oncologiei, ediția de toamnă, are loc pe 16 noiembrie și este organizată cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgență București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

Conferința Națională Imunoterapia în Specialitațile Clinice 2023 va avea loc în format hibrid în perioada 17 – 18 noiembrie.

Summitul de Oncologie București dorește să devină cea mai importantă și amplă manifestare științifică pe specialitatea Oncologie, organizată anual în București. Evenimentul va avea loc în perioada 17 – 18 noiembrie și va oferi cadrul de discuții pentru realizarea unei platforme independente de colaborare științifică pentru medicii oncologi și din specialități conexe, cercetători, care sunt interesați de problematica oncologică.

A doua ediție a Conferinței (Buna) practică medicală în obstetrică și ginecologie, susținuta de ghiduri clinice continuă, în același demers ca în anul precedent – cu alegerea unei arii a specilității extrem de actuală, importantă și dinamică. Între 17 și 18 noiembrie, la București.

Simpozionul de studii clinice oferă o platformă multidisciplinară pentru comunitatea de studii clinice din mediul academic, industria farmaceutică, agenții de reglementare, site-uri de investigare și entități de cercetare clinică pentru a conferi progrese vizionare în cercetarea clinică. Va avea loc pe 17 noiembrie.

Prima ediție a simpozionului “Noutăți în patologia pediatrică-2023“, eveniment organizat sub egida Societății Române de Pneumologie, se va desfășura în format exclusiv online, în data de 17 noiembrie.

Colentina GastroMarathon este un eveniment dedicat endoscopiei și bolilor inflamatorii intestinale. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Societății Europene de Endoscopie Gastrointestinală (ESGE), al Societății Române de Endoscopie Digestivă (SRED) și al Asociației pentru Educație în Gastroenterologie (ACEG), având ca parteneri și sponsori cele mai prestigioase companii din domeniul tehnologiei medicale și farmaceutice. Va avea loc între 17 și 18 noiembrie, la București.

În data de 18 noiembrie 2023 are loc cea de-a 14-a ediție a Forumului Psihiatru.ro, organizat anul acesta în format hibrid. Tema generală a Forumului este „Criza în psihiatrie sau psihiatria în criză?” și va scoate în evidență mai multe aspecte ale crizei din psihiatrie.

Găsești toate evenimentele din perioada următoare, aici .

***

EventsMax.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .