EventsMax.ro: Evenimente din sănătate în săptămâna 30 octombrie – 5 noiembrie

Vezi la ce evenimente medicale ai posibilitatea să participi săptămâna aceasta, în funcție de domeniul tău de interes! EventsMax îți prezintă selecția celor mai importante evenimente din domeniu.

Reuniunea Anuală a Societății Europene de Chirurgie se va desfășura la București, între 31 octombrie și 3 noiembrie. Cea de-a 25-a ediție va fi însoțită cu mândrie de tradiționalele noastre evenimente naționale: al XII-lea Congres Național al Asociației Române de Chirurgie Endoscopică și Alte Tehnici Intervenționale, al XIV-lea Simpozion din România de Chirurgie Bariatrică și Metabolice, al IV-lea Simpozion Român de Chirurgie Robotică.

Pe ce loc e somnul în prioritățile tale? Știi câte ore e recomandat să dormi pe noapte? E suficient să dormi un anumit număr de ore sau contează și cum dormi, cât de odihnitor e somnul? Dacă îi acordăm atenția pe care o merită, somnul este un important indicator atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Aflați mai multe la workshop-ul Somn Usor, Neodihnitor sau Tulburare de Somn? organizat de Clinica Bellanima, în București, pe 31 octombrie.

În perioada 2 – 5 noiembrie se desfășoară Congresul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie cu Participare Internațională, ediția 25, cu tema bordarea Multidisciplinară şi Integrată a Problematicii Persoanelor Vârstnice.

Cel de-al 34-lea Congres al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală „From research to daily clinical practice – sharing experience”, se va desfășura în perioada 2-5 Noiembrie 2023, la Cluj-Napoca.

Într-o lume în continuă evoluție, îngrijirea medicală este definită nu doar de calitatea actului medical, ci și de calitatea comunicării dintre medic și pacient. Relația dintre acești doi actori principali a evoluat semnificativ de-a lungul timpului, ajungând astăzi într-un punct în care dialogul și înțelegerea reciprocă sunt esențiale pentru realizarea unei îngrijiri medicale de calitate. Aflați mai multe la webinarul Dialogul medic-pacient, o cale cu dublu sens – Cum se construiește încrederea și înțelegerea în îngrijirea medicală, pe 2 noiembrie.

Conferința cu tema Rolul echipei multidisciplinare în îngrijirea piciorului diabetic, ajunsă la ediția a IV-a, este organizată de către Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, ca parte din manifestările dedicate Zilelor Spitalului Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca, în perioada 3 – 4 noiembrie, onsite și pe Zoom.
Conferința Națională „Abordarea interdisciplinară în oncologia capului și a gâtului”, ediția a III-a, va reuni, în perioada 3 – 4 noiembrie, lideri de opinie cu o vasta experienta nationala, cat si internationala, din urmatoarele specialitati medicale: O.R.L., oncologie medicala, neurochirurgie, oftalmologie, chirurgie O.M.F., chirurgie plastica si reconstructiva, dermatologie, radioterapie, hematologie, dar si din alte specialitati conexe.
Tot în perioada 3 – 4 noiembrie se desfășoară simpozionul cu tema Implicațiile testelor genetice în managementul bolilor hematologice maligne, deoarece este imperativ ca practicienii ce lucrează în domeniul hemato-oncologiei să înțeleagă conceptele de bază ale geneticii pentru a putea folosi cercetările moleculare viitoare în acest domeniu și pentru a le traduce în îngrijirea personalizată a pacientului.
Societatea Română de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară din România vă invită la un nou webinar cu tema “Actualități în Amiloidoza Cardiacă Transtiretinică”, ce va avea loc în data de 3 noiembrie 2023.
Conferința Internațională ABA, desfășurată la București între 3 și 4 noiembrie, este un eveniment anual organizat de asociațiile Help Autism si Autism Voice în parteneriat cu Institutul ABA România. Conferința Internațională ABA este ocazia de a învăța pentru peste 400 de psihologi, pedagogi, medici, studenți și părinți.

Conferința ”News in Gastroenterology in 2023” va avea loc în perioada 3-4 noiembrie 2023 la Cluj-Napoca și va aborda teme de actualitate, evidențiind cele mai noi recomandări ale ghidurilor și protocoalelor din domeniul gastroenterologiei, și va aduce în atenția participanților cazuri practice într-o prezentare dinamică și interactivă.

Găsești toate evenimentele din perioada următoare, aici .

***

EventsMax.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .