Vezi la ce evenimente medicale ai posibilitatea să participi săptămâna viitoare, în funcție de domeniul tău de interes! EventsMax îți prezintă selecția celor mai importante evenimente din domeniu și a identificat 12 oportunități de educare și comunicare pentru profesioniștii din sănătate!

Între 29 ianuarie și 4 februarie se va desfășura Școala de iarnă a Societății Române de Medicină Internă, având ca subiect Ultrasonografia pentru medicul internist. Subiectele abordate vor include ecografia abdominală, ecocardiografia, ecografia vasculară, ecografia musculo-scheletală și nu în ultimul rând, ecografia toracică.

Pe 29 ianuarie va avea loc primul live găzduit pe pagina de Instagram a Dr. Oana Pop, adresat persoanelor care suferă de diabet și nu numai. Invitat: Ines Nerina, creatoarea conceptului Type 1 Dreamer, dorința de a trăi frumos sub semnul diabetului.

PRIAevents organizează conferința Pria Medicine, Supplements, Medical Devices and Cosmetics Publicity and Regulations, singura conferință din România care abordează aceste tematici, aflată deja la ediția a 9 -a în România, în data de 31 ianuarie 2024.

La trei ani de la publicarea Planului european de combatere a cancerului, Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, va găzdui un eveniment la nivel înalt pentru a face bilanțul eforturilor Europei de a îmbunătăți viața tuturor celor afectați de cancer și de a prelua conducerea în lupta împotriva acestei boli. Pe 31 ianuarie, la Bruxelles, dar cu transmitere live.

Primul webinar Ora Pacientului Rodiabet din acest an va fi o ediție dedicată tehnologiei, la care vom învăța care sunt beneficiile utilizării pompelor de insulină, ce tipuri de pompe există și care sunt diferențele dintre ele. Cea de-a doua temă este dedicată seturilor de infuzie, componentelor sale și discuției utilizării și înlocuirii lor. Webinarul este dedicat persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 și familiilor acestora și va fi organizat online, pe 31 ianuarie.

Pe 1 și 2 februarie se va desfășura cursul Clinical Trials for Study Coordinators, cu informații utile despre administrarea chestionarelor, informarea participanților cu privire la obiectivele studiului, colectarea datelor, participarea la recrutarea subiecților. și gestionarea tuturor încercărilor.

Pe 1 februarie se va desfășura evenimentul online cu tema Confluențe medico-chirurgicale în patologia metabolică.

Tot pe 1 februarie, în cadrul unui eveniment live, dr. Nicoleta Tudor, medic primar Pediatrie, Boli infecțioase în cadrul Centrului Epi TSA, va oferi informații și răspunsuri la întrebările părinților preocupați de prevenția rujeolei.

Iar între 2 și 3 februarie va avea loc cursul cu tema Terapia cu sisteme hybrid closed loop / Pompa de insulină în buclă închisă cu senzor de glicemie. Cursul este dedicat medicilor specialiști și primari, cu specializare în diabet, nutriție și boli metabolice. Participarea este gratuită, iar numărul de locuri este limitat la 25 cursanți pentru fiecare sesiune.

Pe 2 februarie se va desfășura online cea de-a patra ediție a conferinței cu tema Managementul actual în principalele boli reumatice mediate imun – cu un program ştiinţific care cuprinde cele mai noi progrese ştiinţifice în domeniu, ultimile ghiduri de tratament naţionale şi internaţionale dar şi aplicabilitatea lor în cazurile clinice propuse spre prezentare.

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași are deosebita plăcere de a anunța organizarea primului Hackathon pentru domeniul nefrologiei – NefroHackathon, sprijinit de Societatea Română de Nefrologie. Hackathon-ul de Nefrologie va aduna studenți și profesioniști pasionați de domeniul sănătății rinichiului, oferindu-le o platformă pentru a dezvolta soluții inovatoare care pot avea un impact semnificativ asupra acestui domeniu. Programul se derulează începând cu luna februarie, până în luna octombrie, când vor fi anunțate 3 echipe finaliste.

Între 3 și 4 februarie va avea loc evenimentul cu tema: Medicul practician fata in fata cu patologia curenta. Metode de diagnostic utilizate in medicina ambulatorie, adresându-se medicilor din 8 specialități medicale.

Găsești toate evenimentele din perioada următoare, aici .

***

EventsMax.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .