Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) lansează campania “Colorăm România în Roz”, prima campanie desfăşurată exclusiv în online – pe Facebook şi Instagram -, ce îşi propune să ofere şansa cât mai multor femei de peste 35 de ani să îşi facă un control mamar, iar celor ce le sunt aproape – posibilitatea de a-şi manifesta grija şi dragostea faţă de ele, printr-o programare la medic.

Potrivit unui comunicat de presă al FABC, campania care se desfăşoară în perioada 31 octombrie – 17 decembrie are drept obiectiv realizarea a cel puţin 1.000 de programări pentru un control al sânilor, la nivel naţional.

“E prima dată când facem o campanie exclusiv online. Ştim că femeile care sunt cele mai expuse acestei afecţiuni – cele peste 35 de ani – sunt în marea lor majoritate femei active, care îşi găsesc deseori scuze pentru a nu merge la control. Pentru că întotdeauna vom avea mai multă grijă de cei apropiaţi decât de noi, ne-am gândit să le oferim şansa celor care le sunt apropiaţi să le poată ajuta şi să le facă programări la un control senologic. Iată de ce hashtagul campaniei este #incepecuaitai. Sperăm să aducem liniştea în cel puţin 1.000 de familii, pentru că e deja un fapt cunoscut că, dacă este descoperit din timp, cancerul de sân poate fi tratat cu succes”, a declarat preşedintele FABC, Cezar Irimia.

Cei care doresc să ajute femeile din viaţa lor şi să le facă o programare la un control mamar pot intra pe pagina de eveniment a campaniei – facebook.com/ Coloram-Romania-in-roz, pentru a completa un formular. Ulterior, toate formalităţile legate de programare vor fi preluate de echipa de campanie. Data şi ora consultului vor fi confirmate printr-un email. Investigaţiile medicale oferite în cadrul acestei campanii sunt gratuite.

Participanţii la campanie sunt de asemenea invitaţi să dea share pe paginile lor de Facebook şi Instagram, pentru ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulţi.

Potrivit statisticilor, cancerul de sân ucide în fiecare an peste 3.400 de românce, în timp ce în fiecare an sunt depistate peste 9.600 de cazuri noi. Dintre acestea, peste 50% sunt depistate în stadii avansate. Cancerul de sân este însă o boală care poate fi tratată dacă este descoperită din timp. Acesta este motivul pentru care toţi medicii recomandă femeilor să îşi facă lunar o autopalpare a sânilor şi, o dată pe an, să meargă la un control de specialitate. AGERPRES