Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer va marca în data de 5 februarie, la Art Safari, începând cu ora 10.30, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Acțiunea are rolul de a pune pe agenda publică problematica oncologiei românești, cu toate componentele sale: screening populațional pentru o diagnosticare precoce, investigații genetice și moleculare pentru acces la terapii țintite, creșterea calității vieții pacienților cu cancer, soluții pentru eliminarea discontinuității tratamentelor, monitorizare și programe de reabilitare.

De această dată focusul va fi centrat pe testimonialele pacienților, pe poveștile de viață ale acestora, pe experiențele lor în sistemul medical românesc, pe realitățile trăite zilnic de aceștia în sistemul de sănătate, toate în contextul lipsei implementării legii 293/2022 – Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului.

Duminică, 4 februarie, începând cu ora 18.00, pacienții și publicul larg vor asista la iluminarea clădirii Art Safari în culoarea specifică zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

 

Sursa: FABC