”Familia SM” este un eveniment anual dedicat persoanelor care suferă de scleroză multiplă şi familiilor acestora, desfășurat în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), ASMB și CIDES.

 

Duminica, 9 decembrie 2018, Facultatea de Ştiinţe Politice, Departamentul de Sociologie, Specializarea Psihologie a găzduit, la sediul SNSPA, evenimentul anual dedicat persoanelor care suferă de scleroză multiplă şi familiilor acestora, “Familia SM“.

Au avut intervenții în cadrul evenimentului:

  • Prof. univ. dr. Cătălina Roşca (Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA)
  • Prof. univ. dr. Dan Stănescu (Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA)
  • Ştefan Aloman, medic specialist de neurologie (Centrul de Iniţiere-Dezvoltare emoţională şi socială)
  • Alexandru Mateizer, psihoterapeut, psihoterapie psihanalitică (Centrul de Iniţiere-Dezvoltare emoţională şi socială)

Seminarul este organizat de Asociaţia de scleroză multiplă din Bucureşti şi Centrul de Iniţiere-Dezvoltare emoţională şi socială (CIDES) și este dedicat membrilor ASMB.

Scleroza multiplă este cea mai gravă tulburare neurologică cronică în rândul adulților tineri, care se caracterizează prin neuroinflamația sistemului nervos central (SNC), mai ales a substanței albe, ca rezultat al unui ansamblu de componente clinice, patologice și imunologice, la care se adaugă interacțiunea dintre gene și mediul înconjurător. Boala degenerativă, autoimună, debutează inițial între vârstele de 20 și 40 de ani și este de două ori mai frecventă în rândul femeilor.
La nivel global, incidența bolii este de 2,5 la 100.000 de locuitori, în timp ce la nivel regional Europa ocupă un loc fruntaș cu o incidență de 3,8 la 100.000 de locuitori.

Despre Asociația de Scleroză Multiplă București 

ASMB contribuie la cresterea calității vieții persoanelor afectate de SM și facilitează accesul pacientilor la informații din anul 2014.
Obiectivele Asociației sunt: furnizarea de servicii sociale, medicale, consiliere, educatie privind SM, dezvolta activitati de colectare, gestionare si distribuire de bunuri materiale, bani, medicamente, fiind apoi destinate persoanelor afectate de SM.

Pentru înscrieri membri și voluntari în asociatie, informatii, donatii, sponsorizari si alte solicitari, puteti contacta conducerea ASOCIATIEI DE SCLEROZA MULTIPLA BUCURESTI:
Președinte Gelu Gaja : 0722.322.873
Vicepreședinte Mitica Manea: 0726.742.175

Membrii ASMB pot fi:

– bolnavi de scleroza multiplă din toată țara;
– membri ai familiilor acestora, intretinatori ai bolnavilor de SM;
– voluntari care doresc sa desfasoare activitati in beneficiul bolnavilor de SM.