În august, FDA a autorizat o pompă de insulină fără tub pentru a fi utilizată de persoanele cu diabet zaharat care folosesc insulină, potrivit unui comunicat de presă.

Micropompa Accu-Chek Solo (Roche) a primit autorizația 510(k) de la FDA. Potrivit paginii de produs de pe site-ul Roche Diabetes, pompa de insulină fără tub este mică și ușoară. Utilizatorii pot plasa dispozitivul pe patru locuri diferite de pe corp. Aparatul este detașabil, permițând persoanelor cu diabet să schimbe locul atunci când este necesar. Un manager de diabet portabil oferă date și include un consilier de bolus pentru a introduce valorile glucozei. Bolusul de insulina poate fi administrat cu și fără utilizarea managerului de diabet.

Suntem încântați să vedem că cel mai recent sistem inovator de pompe a fost aprobat de FDASuntem mândri de echipele noastre care au făcut posibilă această realizare, importantă pentru sistemul nostru Accu-Chek Solo, și apreciem colaborarea strânsă cu autoritățile”, a declarat Marcel Gmünder, director global al Roche Diabetes Care, într-un comunicat de presă.

Roche Diabetes va oferi o actualizare cu privire la următorii pași și un calendar pentru lansarea Accu-Chek Solo.

 

Sursa: Healio.com