Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer pune la dispoziţia pacienţilor un call center – 0212530591 – unde aceştia pot afla informaţii despre boală şi pot sesiza lipsa medicamentelor din piaţă.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează şi în acest an Ziua Supravieţuitorului de Cancer prin lansarea unor iniţiative menite să contribuie la creşterea supravieţuirii şi a îmbunătăţirii calităţii vieţii persoanelor cu cancer.

Astfel, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer pune la dispoziţia pacienţilor un call center unde pot afla informaţii despre boală, primesc informaţii medicale generale, beneficiază de consiliere psihologică gratuită, planuri personalizate gratuite de nutriţie şi pot sesiza lipsa medicamentelor din piaţă.

De asemenea, anul acesta, 150 de pacienţi oncologici care s-au înscris la acest eveniment (Ziua Supravieţuitorului de Cancer), vor primi acasă din partea FABC un pachet informaţional personalizat pe tipul lor de cancer.

Pandemia a adus provocări în plus pentru mulţi supravieţuitori ai cancerului, fie ele de natură medicală, emoţională sau socială. Prin activitatea noastră zilnică, venim în sprijinul acestor pacienţi şi îi ajutăm să gestioneze mai bine boala, să revină cât mai curând la aspectele importante ale vieţii de dinaintea diagnosticului şi să găsească noi modalităţi de a duce în continuare o viaţă normală”, a declarat preşedintele FABC, Cezar Irimia, citat în comunicatul de presă. AGERPRES