N

Înființare

1995

Membri

24 de asociații

Patologie

Diabet

Acoperire

Nationala

Contact

Telefon: +40 (740) 941 783
Email: sperdia.turda@gmail.com
Webpage: fadr.ro
Facebook: www.facebook.com/FADRomania/

 

Maria MESAROȘ, Președinte
Cristina PETRUȚ, Vicepreședinte
PROIECT SPIC: SERVICII DE PREVENȚIE, INFORMARE ȘI CONSILIERE 

Durata: 12 luni, 1 iulie 2016 – 30 iunie 2017.

Obiectiv: pregătirea asociațiilor în vederea creșterii abilităților de informare și consiliere pentru persoanele cu risc de a dezvolta diabet sau pentru persoane deja diagnosticate cu diabet, în șase zone rurale, contribuind la serviciile de prevenție primară și secundară oferite de cabinetele locale, informarea populației generale cu privire la diabet și importanța unui stil de viață adecvat.

Parteneri: Fundația Speranța Diabeticilor Turda, Asociația Sweetland Constanța cu finanțarea Confederației Elvețiene și a Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

PROIECT: CAMPIONATUL DIAEURO 2015, 2017 

DiaEuro, Campionatul European de futsal al persoanelor cu diabet este un proiect inițiat în anul 2012 de Federația Ucraineană de diabet și are ca scop transmiterea mesajului că persoanele cu diabet pot face sport de performanță sau recreațional iar acesta este un pilon principal pentru îmbunătățirea managementului diabetului.

În anul 2015, DiaEuro s-a desfășurat la Cluj-Napoca și au participat 18 țări europene formate din tineri cu diabet zaharat care s-au unit în același scop într-o competiție sportivă descrisă ca fiind la standarde înalte de profesionalism, perseverență și devotament iar în 2017, campionatul a avut loc în București, aducând împreună 12 țări europene. Aceste evenimente au adus împreună peste 400 de persoane cu diabet din Europa, făcând din acest eveniment unul care a reunit în România cel mai mare număr de persoane cu diabet.