Denumire Asociatie: Asociatia copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța Sweet Land
Titlu Proiect: Fii stăpânul greutății tale!
Perioada desfasurarii proiectului: 14 aprilie – 30 iunie 2016
Valoarea proiectului: 8820 RON
Parteneri: CO-organizatori: Facultatea de medicină, Universitatea ”Ovidius” Constanța – Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici Constanța Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Maritimo Mall Constanța Parteneri Media: Radio Constanța; Telegraf, Cuget liber, TV Neptun Coordonator program: Conf. Univ. dr. Mihai Cristina Maria
Descriere proiect: Scopul:
Îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor și adolescenților supraponderali sau obezi aflați la risc de a dezvolta diabet zaharat, din constanța și din județul Constanța și creșterea gradului de informare a populației privind problemele actuale de sănătate la această grupă de vârstă.
Inițiator: Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța ”Sweet Land”Obiective:1. Informarea populației din județul Constanța privind problemele actuale de sănătate la copii și adolescenți: supraponderea și obezitatea, ce reprezintă factori de risc importanți pentru boli cronice ale copilului sau adultului de tip diabet zaharat.
2. Screeningul copiilor și adolescenților supraponderali sau obezi din Constanța (cu vârste între 10 și 16 ani) privind riscul de a dezvolta diabet zaharat.

Activități:

1. Conferință de presă în data de 14 aprilie 2016 cu sprijinul doamnei Prof. Dr. Doina Catrinoiu. Locația: Spitalul Județean Constanța (se anunță inițierea campaniei de informare (articole, emisiuni la radio, screeninguri IMC și glicemie).
Screeninguri IMC și glicemie la copii și adolescenți
a. 16 aprilie 2016 – Mall Maritimo
b. 18 iunie 2016 – Mall Maritimo
Studenții, rezidenții vor efectua măsurătorile și testările , vor avea un focus special pe copiii de 10 – 16 ani supraponderali / obezi și cu o valoare crescută a glicemiei și vor recomanda familiei să meargă la medic pentru mai multe investigații.
2. Articole în presa locală din Constanța
3. Emisiuni radio la care va fi invitată dna Conf. Univ. dr. Mihai Cristina Maria (frecvența: o emisiune pe săptămână, timp de o lună; interviu). Luna următoare: reluare mesaje în recomandări (ex.: la ora 14,20 – 3 minute)

Promovare:

1. Comunicat de presă lansat în mass media locală
2. Organizarea unei conferințe de presă la inițierea proiectului
3. Anunț în școli prin inspectoratul Școlar Județean Constanța
4. Mediatizare pe site-urile de socializare.