“Fit Cancer Survivor”, proiectul inovator care se adresează persoanelor diagnosticate cu cancer și care cuprinde un număr de activități dedicate unui stil de viață sănătos a ajuns la o comunitate de peste 100 de membri. 

Gândit de Emilia Cotul, antrenor personal de fitness cu peste 12 ani de experiență și fondatoare a  PTSByEmilia, acest proiect a fost lansat în toamna lui 2023 și cuprinde trei elemente deosebit de importante în viața persoanelor care luptă cu cancerul sau care au învins boala: mișcarea fizică, nutriția și socializarea. Sub umbrela „Fit Cancer Survivor”, toate aceste elemente se manifestă sub forma unor activități gratuite, îndrumate de medici specialiști oncologi și gastroenterologi, psihologi și nutriționiști.

Acest concept este concretizarea unui vis mai vechi pe care nu am avut curajul să îl pun aplicare până în 2023. Coincidență sau nu, la foarte scurt timp după ce programul “Fit Cancer Survivor” a început să prindă contur, o persoană foarte apropiată mie a fost diagnosticată cu cancer. Sportul nu va putea vreodată să înlocuiască diagnosticul medical, însă, integrat în rutina zilnică, acesta sprijnă tratamentul pe care persoane cu cancer îl primesc și în acest fel contribuie la îmbunătățirea stării fizice și mentale a fiecăruia”, a declarat Emilia Cotul. 

„Fit Cancer Survivor” este un program gratuit, care aduce laolaltă pacienți și supraviețuitori ai cancerului, oferindu-le un spațiu sigur și motivant pentru a practica activitatea fizică și a-și îmbunătăți starea generală de sănătate. Toți cei ce fac parte din comunitate se întâlnesc online sau offline, de două ori pe săptămână, și sub coordonarea Emiliei Cotul fac antrenamente fizice.

“Sufletul pacientului oncologic are nevoie de energia transmisă de acest program. Fit Cancer Survivor te pregătește pentru o astfel de energie pozitivă. Și este un mod unic, de neînlocuit, care transmite încrederea si siguranță că vei reuși să învingi boala”, a declarat Dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog.

Cu ocazia întâlnirilor comunității ”Fit Cancer Survivor”, sunt propuse diverse provocări care au drept scop creșterea sentimentului de reușită personală în rândul participanților. Printre acestea se numără parcurgerea zilnică a unui număr minim de 8000 de pași sau stabilirea unui consum de apă de 10 pahare/ zi, activități și comportamente ce contribuie la dezvoltarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, element extrem de important în viața persoanelor oncologice. Fiecare dintrei cei care acceptă provocările programului are ocazia de a-și cunoaște și depăși limitele și de a aduce îmbunătățiri reale calității propriei vieți.

“Practicarea cu regularitate a unei activități fizice aduce schimbări pozitive în starea de sănătate a oricărei persoane. Astfel, cred cu tărie că integrarea sportului în protocolul de tratament al persoanelor diagnosticate cu cancer, bineînțeles cu acord medical și prin dezvoltarea unui plan personalizat care să susțină și să completeze tratamentul medicamentos, este o metodă care va aduce în viața pacientului doar beneficii.”, a mai spus Emilia Cotul. 

Despre: Emilia Cotul este antrenor personal cu peste 12 ani de experiență. Pasiunea pentru sport a ajutat-o să puna bazele unei afaceri de succes,  PTSByEmilia, prin care motivează sute de persoane să se implice în orice formă de sport pentru a putea experimenta un stil de viață sănătos. PTSbyEmilia a depășit granițele țării noastre, iar prin intermediul antrenamentelor online, Emilia motivează în acest moment și persoane din SUA sau Emiratele Arabe Unite. Împreună cu echipa sa, Emilia sprijină cu răbdare și tenacitate obiectivele fiecărei persoane care decide să înceapă să facă sport și să își schimbe complet stilul, de la aspectul fizic la atitudine și stare de spirit. Pentru că sportul înseamnă sănătate, Emilia a creat un concept unic de antrenamente dedicat persoanelor diagnosticate cu cancer, “Fit Cancer Survivor”.

Mai multe informații:

  • Programul “Fit Cancer Survivor”

Facebook: https://www.facebook.com/FitCancerSurvivor/

YouTube: https://www.youtube.com/@Emiliy