Klaus Iohannis, președintele României, conferă Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social în grad de Comandor Fundației HOSPICE Casa Speranței.

Acest titlu vine să certifice profesionalismul și dăruirea pe care fundația le depune de mai bine de 31 de ani în beneficiul copiilor din România. De asemenea, pe lângă serviciile paliative pediatrice, fundația a depus eforturi constate pentru promovarea și apărarea drepturilor copiilor, contribuind la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a acestora”, precizează Cătălina Galer, Consilier de Stat Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Am primit de-a lungul timpului multe premii, multe recunoașteri, dar aceasta este cea mai înaltă disctincție pe care o putem primi în România și este dovada că suntem văzuți, suntem apreciați – noi, ca entitate furnizoare de servicii de îngrijire paliativă, dar apreciați sunt și beneficiarii noștri. Această distincție este despre ei, căci ei sunt beneficiarul final. În definitiv, sunt apreciate rezultatele pe care ei le înregistrează, impactul pe care serviciile îl au în viața lor. Pentru ei găsim mereu resorturile de a merge mai departe”, precizează Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Am obosit, campania prin care HOSPICE merge mai departe pentru copiii cu boli incurabile. Companiile pot să devină contructori de speranță

În România, sunt peste 22.000 de copii care au nevoie de îngrijire paliativă. Iar ca imaginea să fie și mai sumbră: există doar 40 paturi destinate îngrijirii paliative pediatrice și peste 800 de boli incurabile și limitatoare de viață care i-ar face pe copii eligibili pentru o astfel de îngrijire.

Pentru copiii României, pentru acea categorie de copii vulnerabili, dar poate ignorați, pentru copiii care au obosit să fie plimbați din spital în spital, pentru cei ai căror părinți au obosit și ei de încercări, de bătut la uși închise, construim un spital destinat îngrijirii paliative, lângă București. E un vis măreț, dar trecutul ne-a arătat că există numeroși oameni care au puterea de a face bine și care își exercită din plin această putere. Invitația pe care o lansez astăzi este ca cei care au resurse, să ne ajute să Construim Spitalul Speranței”, spune Mirela Nemțanu.

Companiile pot să sprijine acest obiectiv necesar prin facilitatea fiscală care le permite să direcționeze până la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, până la 31 decembrie. Fondurile strânse astfel merg exclusiv către ridicarea acestei construcții. Mai multe detalii despre campanie: https://www.hospice.ro/doneaza/#20hospice

Andreea Vasile, noul ambasador HOSPICE Casa Speranței

Campania de 20% de anul acesta vine și cu o veste bună: actrița Andreea Vasile devine ambasador HOSPICE Casa Speranței. „Am primit invitația de a interpreta rolul mamei din spot-ul de campanie cu așa mare bucurie, dar și cu maximă responsabilitate. Sunt mamă și nici nu pot să cuprind cu mintea ce trebuie să fie în sufletul unei mame obosite care e nevoită să își ducă zile pe coridoare lungi de spital rece. Apoi, a venit invitația de a fi ambasador. Am simțit că poate fi felul prin care pot să atrag atenția asupra nevoilor copiilor cu boli incurabile, să duc meajele părinților mai departe. Să construim! Și la figurat, dar iată că și la propriu”, menționează Andreea Vasile.