Fundația Inovații Sociale Regina Maria deschide un FOND DE NECESITATE cu scop imediat în reducerea presiunii asupra sistemului medical de stat și susținerea bolnavilor cu urgențe medicale. Odată cu creșterea exponențială a cazurilor de infectări cu COVID-19, suprasolicitarea sistemului medical din România va atinge cote alarmante.

De aceea, Fundația Inovații Sociale Regina Maria a ales să intre urgent în luptă, punându-se în slujba sistemului medical de stat și a pacienților vulnerabili.

CE NE PROPUNEM SĂ FACEM?

  1. Preluăm medical pacienții sociali și pe cei în risc, neinfectați cu COVID-19 

În dorința de a limita afluxul de pacienți neinfectați cu COVID19, în special al celor cu boli cronice sau cu grad mare de risc, înspre spitalele de stat (camerele de gardă sau serviciul de ambulanță), luptăm să asigurăm servicii medicale unui număr cât mai mare de pacienți prin intermediul celor două policlinici gestionate direct de către fundația noastră: Policlinica Socială Baba Novac și Policlinica Sala Palatului.

 Accentul va fi pus în primul rând pe pacienții neasigurați și pacienții cu venituri mici, dar si restul pacienților care ne cunosc și se bazează pe noi, în special vârstNicii și cronicii care au nevoie constantă de monitorizare și tratament (în acest moment avem 5.500 de pacienți curenți); toți aceștia vor primi servicii medicale complete, de la sfaturi medicale telefonice la consulturi directe, analize de laborator, investigații specifice, etc.

 Pacienții neasigurați vor primi inclusiv medicația necesară pentru următoarele luni, astfel încât să limităm cât mai mult deplasarea lor în afara domiciliului.

 Vom prelua cazuri de la medicii de familie vârstnici (peste 60 de ani), care au pacienți în proximitatea policlinicilor noastre și care au nevoie și de consulturi și investigații directe, nu doar suport telefonic.

ATENȚIE: categoriile de pacienți de care ne ocupăm noi, nefiind asigurați sau având venituri prea mici pentru a-și putea permite service medicale în privat, sunt în general cei care apelează cel mai frecvent la Serviciul de Ambulanță și la camerele de gardă ale spitalelor! Prin aceste măsuri dorim să reducem riscul de contaminare cu coronavirus în comunitățile vulnerabile, și evident să limităm în acest fel răspândirea în restul societății.

PENTRU CE AVEM NEVOIE DE FONDURI?

➽ susținerea personalului medical din cele două clinici (medici și asistente)

➽ echipamente de protecție și dezinfectante

➽ analize de laborator și investigații specifice

➽ consumabile medicale

➽ cheltuieli administrare clinici (utilități, etc)

  1. Identificăm nevoi punctuale ale spitalelor și intervenim pentru soluționarea lor

Am identificat pentru moment că există în aproape toate spitalele de stat ventilatoare defecte, care, dacă ar fi reparate, ar putea să crească baza de echipamente de acest fel cu 50%!

Identificăm în permanență flota de ventilatoare defecte și intervenim acolo unde putem. Informații actualizate vor fi postate constant pe pagina noastră de Facebook.

Pe lângă donații și sponsorizări, ne puteți fi alături prin informare, solidaritate, respectarea regulilor de igienă și responsabilizarea celor din jur. Doar luptând împreună vom reuși să stopăm răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Totul depinde de eforturile noastre comune!

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673

Beneficiar: Fundatia CMU Regina Maria

SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar

CUM PUTEȚI REDIRECȚIONA 20% DIN IMPOZITUL PE VENIT? 

Consultați materialul explicativ Ernst & Young aici.

  • Până în acest moment, contabilitatea știe, aproximativ, cât reprezintă impozitul dvs. pe trimestrul 1 pe venit datorat statului
  • Din acest impozit pe venit, 20% pot fi redirectionați către Fundația CMU Regina Maria, conform Legii Sponsorizării pe baza unui contract de sponsorizare semnat pana cel târziu la sfarsitul trimestrului (30 iunie)
  • Această redirecționare se face simplu, completând și semnând contractul de sponsorizare până pe 31 Martie, pe care îl veți trimite scanat pe adresa frm@fundatiareginamaria.ro și/sau fizic la adresa noastră: Strada Gârlei 88, sector 1, București în atenția Cristiana Mateoiu
  • Redirecționarea sumei se va face până pe 31 Martie, pentru a fi deductibilă fiscal
  • Contractul va rămâne la dumneavoastră în contabilitate, ca justificare a directionării a 20% din impozitul pe venit către Fundația Regina Maria.

Fundația noastra este furnizor de servicii sociale acreditat, găsiți aici acreditarea noastră.

CUM PUTEȚI TRIMITE SPONSORIZAREA?

Este simplu și nu implică niciun cost. 

Sponsorizarea de acest tip are ca beneficiu reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în conditiile legii – Legea 32/1994. Modalitatea de directionare este prin încheierea unui contract de sponsorizare între companie și fundatie, cu valoarea sumei calculate.

Pasul 1: Descarcă de AICI contractul de sponsorizare!

Pasul 2: Completează-l cu datele companiei și cu suma cu care dorești sa susții Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Pasul 3: Trimite-l în format word sau scanat la adresa frm@fundatiareginamaria.ro.

Pasul 4: Ulterior, noi il tipărim în două exemplare și ți-l vom trimite semnat și ștampilat în original la adresa din contract.