Fundaţia Renaşterea a dat startul înscrierilor la cursa caritabilă ”Race for the Cure România”, ediţia a 8-a, cursă de alergare/plimbare, care se va desfăşura pe 5 iunie pe Stadionul Tineretului Iolanda Balaş-Soter din Bucureşti.

„Fundaţia Renaşterea organizează pe 5 iunie tradiţionala cursă caritabilă Race for the Cure România, Cursa de alergare/plimbare 5 km pe Stadionul Tineretului Iolanda Balaş-Soter din Bucureşti. Ediţia din acest an, desfăşurată sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, aduce, pe lângă prezenţa la cursa fizică din Bucureşti, posibilitatea locuitorilor din alte oraşe din ţară sau din diaspora să susţină şi să doneze pentru femeile din România pentru prevenţia şi combaterea cancerului de sân şi de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro. Înscrierile şi donaţiile pentru România se pot face şi pe site-ul www.fundatiarenasterea.ro„, se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, anul acesta „linia de start a evenimentului Race for the Cure va fi din nou fizică, vom sărbători sănătatea alături de familie, prieteni, colegi, dar şi de învingătoarele în lupta cu cancerul”.

„De asemenea, românii de pretutindeni îşi pot arăta solidaritatea faţă de femeile vulnerabile din ţara noastră. Pentru aceştia, locul de alergare sau plimbare poate fi oriunde: acasă, pe aleile din jurul blocului, de oriunde din România sau în lume. Astfel, suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenţie, stil de viaţă sănătos şi acces la investigaţii medicale. Statisticile sunt alarmante în ceea ce priveşte rata mortalităţii din cancerele feminine în România, comparativ cu celelalte ţări din Europa. Haideţi să colorăm din nou Bucureştiul în roz, să donăm şi să îi îndemnăm pe toţi să o facă. Împreună suntem mai puternici! Fiecare înscriere e transformată de Fundaţia Renaşterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viaţa”, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele fondator al Fundaţiei Renaşterea.

Sursa citată menţionează că participanţii la cursa din 5 iunie, de pe Stadionul Iolanda Balaş-Soter, se vor bucura alături de familie, colegi şi prieteni de o mulţime de surprize: program de încălzire pe muzică, jocuri educative şi activităţi distractive pentru copii, photo fun booth, tombolă, premii pentru locurile 1, 2 şi 3 la fiecare categorie.

Taxa de înscriere la Race for the Cure România este de 50 lei pentru adulţi şi copiii peste 14 ani şi 25 lei pentru copiii sub 14 ani. Fiecare participant primeşte un kit (tricou şi număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu şi la sosire) şi o medalie la terminarea cursei. AGERPRES