În perioada 24-28 aprilie 2023, Asociația Prader Willi din România, va organiza grup de Educație Terapeutică online pentru pacienții cu distonie musculară și scleroză multiplă.

Timp de 5 zile, medici din România, terapeuți, psihologi, asistenți sociali și asistenți medicali îi vor ajuta pe pacienți și părinții acestora să poată să facă față provocărilor pe care le întâmpină. Activitățile din aceste zile vor cuprinde dezbateri și instruiri pe domeniul medical, managementul bolii, consiliere psihologică și socială, kinetoterapie, nutriție, prim ajutor, etc.

Pacienții vor putea găsi răspunsuri cu privire la aspectele generale ale bolii, drepturile și obligațiile persoanelor cu dizabilități, kinetoterapie, nutriție, etc. Vor avea ocazia să întâlnească și alți pacienți care se confruntă cu aceleași probleme și își vor putea împărtăși experiența astfel încât fiecare să poată învăța din experiențele altora.

Pentru a vă înscrie vă rugăm să dați clik pe: https://centrulnoro.ro/grupuri.php apoi pe butonul ,, Mă înscriu” de mai jos. Ulterior înscrierii veți primi programul săptămânii si linkurile de conectare.

Grupul de educație terapeutică este realizat în cadrul proiectului Medi.Com-Rare (Extinderea serviciilor medicale și comunitare pentru persoanele afectate de boli genetice și rare).

Scopul proiectului este dezvoltarea politicilor de sănătate și a serviciilor pentru prevenirea bolilor genetice și rare în vederea îmbunătățirii accesului la servicii de îngrijire a sănătății pentru persoanele afectate, inclusiv romi și persoane din mediul rural și zone izolate, folosind modelul norvegian.

Sursa: CentrulNoro.ro