Copiii din întreaga lume pot învăța acum despre hemofilie prin limbajul pe care îl cunosc cel mai bine: prin joacă! Federația Mondială a Hemofiliei (WFH) a lansat Jocurile HemoAction, acum disponibile online în engleză, spaniolă și franceză.

Prin încurajarea acestora de a se angaja în propria “aventură hemofilie”, jocurile îi învață pe jucători cum să prevină sângerările și să gestioneze hemofilia în timp ce învață despre procesul de coagulare, tipuri de sângerări, infuzii de factori și activități fizice adecvate. Cu toate acestea, accentul este pus pe distracție.

 O actualizare a jocului extrem de popular HemoAction prezintă conținut suplimentar care acoperă printre altele profilaxia, inhibitorii și fizioterapia.

Aceste jocuri interactive îi învață pe copii și pe oricine interesat, prin comunicarea vizuală despre hemofilie într-un mod distractiv, ușor de înțeles și interactiv. Jocurile pot fi de asemenea, folosite de părinți, asistenți medicali și alți furnizori de asistență medicală pentru a consolida conceptele cheie despre boală și managementul acesteia.

“Pe măsură ce învață mai mult, jucătorii se pot confrunta cu niveluri mai înalte de dificultate în fiecare dintre jocuri”, spune Elizabeth Myles, directorul WFH al Comunicațiilor și Politicii Publice. “Copiii învață să nu se teamă de infuzii de factori și să câștige încredere și valoare de sine prin jocul educațional”.

Pentru a accesa jocul online, faceți click aici