Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și Asociația de Podiatrie organizează în perioada 14-15 octombrie 2021, în format online, două importante4 manifestări medicale: a 8-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică, cu participare internațională și a 4-a ediție a Congresului Național de Podiatrie, cu participare internațională.
Congresul Neurodiab este singura manifestare științifică din România dedicată neuropatiei diabetice. În cadrul acestei manifestări științifice, se vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice.

Congresul de Podiatrie 2021 va fi cel de-al patrulea congres multidisciplinar, cu participare internațională, în domeniul podiatriei, a afecțiunilor piciorului în general, și in special a piciorului diabetic. Această manifestare științifică reunește medici din diferite specialități, care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu probleme de picior în general și, în special, a persoanelor cu diabet zaharat.

Diabetul zaharat rămâne o provocare continuă, datorită faptului că, în evoluția sa, determină complicații cronice la nivelul tuturor organelor și sistemelor, dintre care una dintre cele mai frecvente si invalidante este neuropatia diabetică.
Pentru a reduce riscul apariției complicațiilor, medicii diabetologi susțin importanța controlului eficient al afecțiunii, iar pentru prevenirea amputațiilor la persoanele cu diabet, susțin necesitatea introducerii în echipă multidisciplinară a podiatrului. Podiatrul este specialistul care are grijă de sănătatea picioarelor de la prevenţie și diagnostic până la tratamentul propriu-zis al afecţiunilor piciorului și recuperarea acestuia.
Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să ia contact și să schimbe experiențe și bune practici cu experți la nivel internațional specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul modern al neuropatiei diabetice, cât și cu lideri de opinie din România.
Lectori de prestigiu la nivel internațional în domeniul podiatriei, specialiști în managementul piciorului diabetic vor oferi posibilitatea participanților să ia contact cu noutățile din domeniu și să schimbe bune practici, în beneficiul persoanelor aflate în îngrijire medicală.
Statisticile din România arată că, anual, se fac peste 5.000 amputaţii în rândul persoanelor cu diabet. Persoana cu diabet zaharat care are piciorul amputat devine practic o persoană asistată din punct de vedere medical și social. Un picior amputat înseamnă de fapt consecințe grave atât asupra persoanei cu diabet zaharat, cât și asupra societății care trebuie să găsească soluții pentru a o integra. Neuropatia diabetica reprezinta un factor major de risc in aparitia piciorului diabetic.

INFORMAȚII IMPORTANTE:

  • Toate prezentările vor beneficia de traducere simultană pe platformă
  • Din motive organizatorice, numărul de participanți este limitat la maximum 1.000 de persoane
  • Evenimentul se va desfășura online printr-o platformă de live streaming interactivă
  • Evenimentul va fi transmis live și va putea fi urmărit numai de către persoanele înregistrate în prealabil (acestea vor primi un user și o parolă personalizată cu o zi înaintea evenimentului). În plus, înregistrarea evenimentului va fi disponibilă pe platformă 60 de zile pentru o revizualizare ulterioară
  • Diploma de participare se eliberează electronic, pe email, doar pentru persoanele înscrise și care au completat formularul de feedback, care va fi disponibil după încheierea evenimentului.